Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Lappen

Lappen

Kåseri om å ta lappen

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.02.2004
Tema
Bil

Kjøretimer, teorikurs, glattkjøring, langkjøring og for ikke å glemme oppkjøring.

Hvor mange minnes vel ikke ved disse ordene, mindre gode opplevelser. Eller kanskje noen fortsatt ser framover, og gruer seg etter at andre nåværende bilister har vist sin medfølelse og omtanke og sagt: ”Jeg håper sensoren din ikke har en dårlig dag da”.

Spar meg din medfølelse, og fortell meg heller om alle de gangene du tok oppkjøringen og kanskje sa følgende til sensoren: ”Jeg vet hvor du bor”, i håp om å høyne oddsen for å stå.

 

Enkelte skulle imidlertid ikke ha fått lappen i det hele tatt.

Hvor mange har ikke fått det slengt etter seg: ” Øøy! Har du fått lappen i posten, eller?” Jeg lurer på om kanskje det hadde vært til alles beste om visse personer fikk sensorer med dårlige dager.

Ta for eksempel disse som så ofte snakker om motorveiene i Tyskland. ”Der, i Tyskland, er det fri fartsgrense og mange felt”, sier de, ”og sikkert ingen gamle damer eller menn med hatt som aldri kjører i mer enn 60”, Jeg skulle så gjerne sett at disse helst fikk sitt eget felt på veien, helt for seg selv. Der kunne de få kjøre så seint de bare ville.

Til gjengjeld klager de eldre over disse unge fartsbøller som får dårlig samvittighet hvis de ikke ligger minst 20 km/t over fartsgrensen eller en halv meter fra støtfangeren til bilen foran seg, og som på toppen av det hele heller aldri blir tatt og straffet for sine fartssynder og feil.

 

Men hjelpe meg, alle gjør da en feil en gang i blant og det er få som klarer oppkjøringen uten en aldri så liten feil, så det må en regne med. Så det er vel egentlig bare å si: Vær forsiktig alle fartsbøller, gamle damer og menn med hatt! Den neste feilen kan bli din siste!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil