Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Tale i ball

Tale i ball

Kan brukes som inspirasjonskilde? Dialog mellom to personer. Litt frekk.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.02.2004
Tema
Humor


Espen: Vi vil først at alle skal gi ballkomiteen en ordentlig applaus for alt arbeidet de har gjort for at ballet skal bli en realitet. Vi vil også takke dem for at de har skjenket oss denne æren,

Christian: Og vi kan garantere at det blir mer skjenking utover kvelden.

Espen: Da vi fikk beskjed om å holde denne talen, tenkte vi på hva vi kunne si om jentene på Skullerud… Dere er jo noen av de peneste vi har sett, men i kveld tok dere den helt ut,

Christian: Og det er nok mange gutter som kommer til å ta i’n senere.

Espen: Vi satt og tenkte på fjorårets tale,

Christian: Og fant ut at sjokolade ikke er det eneste dere jenter kan sammenlignes med.

Espen: For hvis vi tenker litt på bøker, et aktuelt tema for oss i 10. klasse i alle fall, er det faktisk ganske mange likhetstrekk der også.

Christian: Visse damer er jo lettleste, mens andre har et vanskeligere språk å tyde.


Espen: Noen er tunge, mens andre er lette, men de har like mye betydning for oss for det
Christian: Noen har meget flotte forpakninger mens andre ikke er fullt så vakre.

Espen: Noen kommer til under halv pris, mens andre er kostbare.

Christian: Noen bruker man lang tid på, mens andre kommer man fort over.

Espen: Noen er korte noen er lange.

Christian: Noen kommer til minstepris og du kan abonnere på dem

Espen: Mens andre er det kun få eksemplarer av.

Christian: Utrolig nok, har alle de få eksemplarene samlet seg her på Skullerud Skole, og det er vi veldig glad for.

                                                                                                                                             

Dere er jo en gjeng med kjempeflotte jenter, selv om det ikke alltid er så veldig lett å være jente. Det er jo ofte litt kjærlighetssorg eller uvennskap inne i bildet, men i kveld håper vi at alle kan ha det så hyggelig som overhodet mulig, og jenter, husk at det ikke bare er guttene som skal be opp til dans. Mange gutter går nok rundt med et snev av forelskelse i seg, og det kan aldri skade med en liten svingom. Dere er jo veldig vakre og søte og snille og ser nå ut som engler alle som en. Så det er sikkert ikke den letteste oppgave her på jord å be en engel til dans… Vi kan vel betrakte oss selv som noen av de heldigste guttene på jord, som kan gå på skole med dere vakre vesener… Vi vet at det ikke alltid er like lett å holde ut med oss, men vi vil at dere skal vite at vi gjør vårt beste. For dypt, dypt, dypt nede, under all sarkasmen, ironien, til tider drittslengingen, og hatserklæringene, er vi veldig gla’ i dere, tro det eller ei.  Videre så vil vi gjerne si at vi håper kvelden blir vellykket og at alle har det kjempehyggelig.

 

Det har vært tusenvis av jenter på denne skolen siden oppstarten igjen på slutten av 90-tallet, men jeg tror vi alle kan si oss enige i at det aldri før har vært så mange pene jenter på vår skole. Nå skal ikke vi si noe om hvordan dere ser ut om morra’n, men når dere har dollet dere litt opp er det vel få som kan matche seg med dere. Eller som Freia ville ha sagt, Ingen foran - ingen ved siden. Da gjenstår det vel bare å si som vi har sagt før, at dere er en fin gjeng med jenter som vi er kjempegla’ i, og at der må oppføre dere ordentlig i kveld. Nå må ikke dere tro at vi sier at dere ikke skal bli litt småville når mørket faller på, men vi håper dere tar det rolig og nyter kvelden fullt ut.

 

DENNE DELEN ER IKKE MED!

Det har vært tusenvis av elever på denne skolen siden oppstarten igjen på slutten av 90-tallet, men jeg tror vi alle kan si oss enige i at det aldri før har vært en så stor gruppe med forskjellige individer. Det skaper noen problemer, men i største grad lager det et supert miljø på vår kjære skole. De fleste av oss er fornøyd med våre lærere, selv om mange av oss savner fjorårets lærerkonge, Carl Gustav. Lærerne er som oftest i godt humør, men noen av dem kan være litt vel, NESEVISE. Det er ikke alltid de samarbeider like godt, men vi må huske at de kun er mennesker de også, og de må få lov til å gjøre feil. Til slutt vil vi si at alle må oppføre seg ordentlig i dag, i hvert fall så lenge vi er på skolen. Etter ballet er alle fri til å gjøre hva de vil.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil