Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Formula Offroad - Kulmoen grustak (20.09.03)

Formula Offroad - Kulmoen grustak (20.09.03)

En kort artikkel av et spennende arrangement jeg var på!

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.12.2003
Tema
Hobby

Dagen som vi alle har ventet på har endelig kommet.Turen går til kulmoen grustak og idet vi ankommer formula offroad, hører vi noe som foregår. Svensker og nordmenn har igjen samlet seg om sin felles interresse. Dette er noe av det sprøeste innen bilarrangementer jeg har vært med på. Alle har vi vel en og annen gang samlet oss på Rudskogen for å nyte både lyden og synet av Corvetter, Porscher eller gatebiler bare for å nevne noe.

 

Men dette er noe helt annet. Det kan ikke angang sammenlignes. Bilene har verre lyd, verre dekk – ja alt er ille tøft! For de som ikke har skjønt hva dette er, går det altså ut på å ha den råeste bilen, og å gjøre de råeste tingene. Her snakker vi ikke om å se best ut, eller kjøre fortest. Nei nei, her gjelder det hvem som klarer å kjøre lengst opp et sandtak uten å rulle ned, eller sette seg fast. Hvem klarer å komme seg på toppen av et nesten loddrett bratt sandtak?

 

For deg som ikke har sett og opplevd dette, høres det kanskje helt teit ut. Helt korrekt. Det er så teit og dumt at det blir bare dødstøft!! For at du skal få et bedere bilde av hvordan dette er, har jeg gitt deg et lite innblikk i regler og klasser.                                                                                                                    

<bilde>

Arrangørene av arrangementet er NAF Motorsport, Oslo og omegn. Bilene deles inn i to klasser, Standard og Spesial. Det skal kjøres seks baner, og det er mulig og oppnå 300 poeng i hver bane. For å oppnå poeng må du kjøre gjennom visse poengsoner. For å komme gjennom en poengsone, må begge bakhjulene forbi poeng-markeringen. Vinneren av konkurransen er den deltageren som har oppnådd flest poeng totalt.

 

En negativ side av denne sporten vi kanskje ikke får inntrykk av, er alle kostnadene. På en ”tur i bakken” er det lett å få sand i motoren, ryke en drivaksel, eller kanskje det er girkassen

som må byttes ut. Ingen av disse skadene er verken uvanlige eller billige. Så selv om dette ser ut som bare morro og galskap, er det kanskje ikke en sport for alle og enhver.

 

Så med sand i trusa og ny kunnskap i hodet, er det på tide å vende hjemover. Nyskjerrighet og nyfikenhet, er nå forvandlet til en god følelse av tilfredstillelse. Dette har uten tvil vært en innholdsrik og spennende dag.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil