Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > KRL. Hvorfor feirer vi påske?

KRL. Hvorfor feirer vi påske?

Handler om hva som skjedde i Israel under fangenskapet i Egypt og hvorfor vi feirer påske.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.12.2003
Tema
Påsken

Påsken er kristendommens  viktigste høytid. Den blir feiret til minne om Kristi død, og oppstandelse. Jødene har feiret påske lengere enn kristendommen. De feiret utvandringen fra fangenskapet i Egypt.

 

På den første merkedagen i påsken, palme søndag, kom Jesus ridende inn i Jerusalem på en esel fole. P.g.a jødenes påske feiring var det mange mennesker som var i byen. I profetiene sto det at Messias skulle komme ridende på et esel. For å gi signaler om hvem har var, red Jesus inn i Jerusalem på eselet.  Han ble utropt til Messias.

 

De skriftlærde og Fariseerne likte ikke Jesus pg.a at han omtalte seg selv som Guds sønn. Folket forventet at Jesus skulle befri dem fra romerne. Han oppfylte ikke forventningene og deler folket snudde seg mot han. På under en uke gikk Jesus fra å være Messias, frelseren, til å bli så sterkt hatet av noen at han ble korsfestet, i stedet for Barabas, en morder.

 

På skjærtorsdag innførte Jesus nattverden med disiplene. Nattverden er et minnesmåltid og er det viktigste sakramentet i dag. Det er fordi man da drikker hans blod og spiser av hans legeme. Han visste allerede da at han skulle dø og at en av displene skulle forråde han. Skjærtorsdag kveld kom Judas inn i Getsemanes hage og kysset Jesus. Da visste de som ville ta han hvem det var og arresterte han for det de mente var blasfemi. Etter en ”avstemning” i folket ble han torturert og korsfestet dagen etter, langfredag.

 

Tredje påske dag skulle Maria Magdalena, sammen to andre kvinner, til Jesus gravsted for å smøre inn kroppen hans med olje og urter. Da de kom fram var den store gravsteinen flyttet og bare Jesu klær lå igjen etter han. Jesus viste seg for Maria rett før hendelsen og hun skjønte at han hadde gjennoppstått. Det viser at det finnes et liv etter døden, og at man kan komme til himmelen, for alle mennesker. Hadde ikke Jesus stått opp igjen fra dødsriket hadde det ikke vært kristendom på samme måte som i dag.

 

For å ta straffen for menneskets synder ga Gud sin sønn, den enebårne, til jorden. Han døde på korset for at mennesket skulle blir tilgitt for sine synder.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil