Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Innvandring, nei takk!!!

Innvandring, nei takk!!!

Ironisk kåseri om innvandring.

Karakter: 6

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
08.12.2003


For en liten stund siden overhørte jeg noen på bussen som snakket om utlendinger, og at de ikke likte disse menneskene, og at de rett og slett burde bli sendt hjem.
Og da jeg leste avisen her en morgen om at vi burde sende ”villmennene” hjem, skjønte jeg at dette måtte ha en sammenheng, fordi der sto det at de hadde hatt en slik stor undersøkelse ,og der fant de ut at en av tre innvandrere ikke liker seg her. Vel, da er det vel egentlig ikke noe problem tenkte jeg, for da sender de bare de til et annet land, og lar de få problemene disse innvandrerne medfører.
Og la oss for all del få de andre 2/3 til å ikke like seg og!
Men et spørsmål som farer gjennom hodet på en hver person ved sine fulle fem, er ”Hva er meningen med at disse utlendingene kommer hit?”
Svaret er jo opplagt, de er her bare for å plage.
Ser vi ikke de nok på tv, og i bøker fra før av?
Jeg så til og med en film med en svart person i hovedrollen her om dagen, hva skjer med verden?


Vi gir de jo nok ved å dele ut fredspriser, og andre kulturelle priser til dem gjør vi ikke? Jeg sier som komikeren Are Kalvø gjør det:
«Hvis du vil bli likt som utlending i Norge, bør du helst være berømt forfatter, spille hardingfele, minst ett eksotisk instrument og være gift med Håkon Magnus».

Tenk bare på hvor lykkelige vi hadde vært uten disse i velferds samfunnet våres.
Og for all del, hold de unna fra Stavanger!
Vi trenger ikke mer etnisk kultur her. Nå etter 17. mai, har jeg sett alle tror jeg.
De tar plassen fra oss. Jeg snakker selvfølgelig om alle disse bodene som dukker opp hver gang Norges nasjonaldag står for døren. De tar plassen fra den ariske rase, og plasserer disse bodene sine på sentrale steder i byen. Og ikke nok med det, de har jo gitt oss kebab og andre matretter, disse er som kjent full i sæd og andre ekskrementer, for det sto det skrevet i Stavanger Aftenblad.
Jeg var på en kebab sjappe her forleden dag, og det smakte skal jeg si deg, så jeg har et lite forslag til deg som styrer Stavanger kommune, la de innvandrerne som
Ikke liker seg her flytte hjem, og de som kan lage mat få bli.
Det er ikke så dumt forslag eller?
Nei, det skal nok mer enn det til.
Har du tenkt på det kaoset de har stelt i stand i hjemlandet sitt?
Det vil vi ikke ha noe av, særlig her i Stavanger.
”Snakke du isje me’ sjiiikkelig Stavanger dialekt e du nesten isje godtatt her i byen vår.”
Tenk på alle de negative reaksjonene utlendingene må få, når de verken snakker ”eg, meg, og deg” eller med skarre r’er, det er ikke rent få skal jeg si deg. De snakker jo så dårlig norsk at til og med en svenske vil skjønne at det ikke er helt rent mel i posen.

Det er jo ikke rart at de ikke liker seg, men skal vi ta det som en hån at de ikke liker å bo her, eller skal vi ta det som en god ting at selv utlendingene som kommer fra et land med mer fattigdom og sult enn noen, og enhver av oss oppegående mennesker fra den ariske rase kan forestille oss, vil bo her i ”velferds Norge”?


Men hva hadde skjedd hvis vi europeere ikke hadde vært så overlegne da kolonitiden satt inn? For vi var jo militært overlegne, og vi fikk raskt utryddet ”utlendingene” eller så gjorde vi dem til slaver for den ariske kultur.
Europeerne rettferdiggjorde disse handlingene ved å fortelle at «de andre» ikke var fullverdige mennesker. Videre har vi Hitler som tråkket stien videre. I dag har vi Hagen & co. Hagen var forresten i retten her om dagen. På tilskuerbenken, vel og merke. Det var en sak mellom noen mørkhudede ungdommer. Pressen spekulerte lenge på grunnen til at han beæret dem med litt av sin kostbare tid. Kunne det være at han ville støtte dem i denne harde tiden med mulighet for hjemsendelse?

Hvis dette ikke hadde skjedd, at vi hadde luket ut ”de andre, ikke fullt så verdige menneskene” hadde vi nok stått på andre siden nå, og jeg ville i hvert fall ikke skrevet dette kåseriet på en datamaskin.
Men kanskje vi trenger dem? Slik at vi ikke får så dårlig selvtillit, som er ganske lett å få i disse dager, med forbilder som de tilsynelatende perfekte menneskene, Britney Spears og Brad Pitt. La heller disse utlendingene være på bunnen av flasken av vårt samfunn, slik at vi kan være på toppen. La oss ikke ta imot konkurranse.

La oss hylle Hvit Valgallianse med sitt kamprop! «Stopp innvandringen! Hjelp de fremmede hjem»

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil