Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hytteturen

Hytteturen

Kåseri om hvor spesielle vi nordmenn er.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.12.2003


Påskesola skinner ned på de to allerede brunsvidde hytteturistene. Himmelen er blå, og alt er bare fred og lykke. Ola og Kari er ute og går på ski med sekken full av kvikklunsj, kakao og appelsiner. De føler at de er ett med naturen. Vikingblodet strømmer i årene. De er født med ski på beina, og stolte av å være nordmenn. Noen ganger stopper de opp og tar et dypt trekk av den kalde, norske fjelluften. –Norge må være det beste landet som finnes, tenker de, mens de myser opp mot den gloheite ildkula høyt over det lille, men svært så viktige landet deres.

 

Ola og Kari spenner av seg skiene, vakler stivbeinte inn i hytta, drar på seg mariusgenserne og setter seg foran TV-en. Det er langrenn i dag, og det MÅ de jo få med seg! Ekte nordmenn ELSKER langrenn. Plutselig oppdager de at TV-en ikke fungerer som den skal! NRK viser en norsk actionfilm hvor helten kjemper seg gjennom en snøstorm isteden! Kari skjærer tenner i fortvilelse, mens Ola tar situasjonen med knusende ro. Ola er nemlig en ekspert når det gjelder å fikse en ting. Han har faktisk satt sammen TRE datamaskiner, HELT uten bruksanvisning! En ekte nordmann trenger ingen bruksanvisning! Bruksanvisninger er for idioter og sveklinger, det er Ola og Kari enige om. Ola gir TV-en et solid slag midt i billedrøret, mens han kiler litt på fjernkontrollen og godsnakker med kanalvelgeren. Ingenting. Ola slår og sparker mens tynn, grå røyk stiger opp fra TV-en og legger seg som en klam sokk over hyttegleden. Kvelden, dagen og hele påskeferien er spolert. De kan like gjerne dra hjem.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil