Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Feminin Terror

Feminin Terror

Kåseri om verdens mest irriterende insekt.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.12.2003
Tema
Natur

Sommeren har for lengst kommet, og alt er bare herlig! Sol, sjø, blå himmel, jordbær, lettkledde mennesker på stranda, is på nesa og sand i badeshortsen. Alt er som det skal være en dag i juli. Men vi er langt fra de eneste som nyter sommeren… Myggen…! Det lille, flyvende, summende, stikkende, plagsomme insektet som gjør alt det kan for å ødelegge sommergleden for oss andre. Du sitter ute i sommerkvelden sammen med gode venner. Dere har fyrt opp grillen og funnet fram potetsalaten… Latteren sitter løst og gradestokken viser 21 røde… Det er varmt og vindstille… Perfekt! Plutselig får HUN øye på dere… Hun er slank og smidig, hun har lange ben og en lang snabel… Hun lander forsiktig på hånden, armen, skulderen eller ankelen din, borer ”sugerøret” sitt inn i en intetanende blodåre, og begynner å suge… Langsomt tapper den lille vampyren deg for blod… Deretter flyr hun av gårde med et flir om snabelen for å legge egg i en elv, dam eller sølepytt… For det er faktisk bare hunnen som stikker! Hann- myggen er nemlig altfor opptatt med å drikke øl og sjekke opp lekre myggberter…

 

Så går du og legger deg. Myggen blir til en usynlig terrorist du ikke kan se… Bare høre. Folk som sier at du ikke må la småting plage deg, har aldri forsøkt å sove i samme rom som en mygg. Du ligger i senga di med dyna trukket opp over ørene. Det er steikvarmt under dyna, og du holder på å svette i hjel, mens myggjækelen flyr over deg og skriker… Den venter på at du skal bryte sammen i varmen, og ta av deg dyna. Isteden skrur du på lyset og myser ut i rommet med søvnige øyne. Du har mord i blikket, og puteavtrykk på kinnet. Myggen skal DØ!! Den lille plagånden titter på deg fra gjemmestedet sitt, mens hun ler en høy, skingrende latter. Hun har deg i sin makt, og hun vet at hun kommer til å vinne… Du synes du hører den lille stemmen hennes bak deg, og du kaster deg rundt med hånden klar til slag, men da er hun allerede borte… Hun leker med deg en lang stund… Bare venter på at du skal gi opp.

 

Til slutt gir du etter for presset, og driter i hele myggen. Allikevel blir du liggende og lytte… Mygg er som små barn. Når det blir stille vet du at noe er galt.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil