Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Samliv

Samliv

Samlivsproblemer i mikroplan.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.12.2003

Plutselig står personen der, personen du har savnet i hele ditt liv, dere blir forelsket, gifter dere, får barn og nyter fellesskapet. Dere kunne ikke hatt det bedre, men så slår det sprekker i idyllen. Det er ikke så flott lenger, dere krangler, begge begynner å jobbe overtid og unngår hverandre. Skilsmisse blir bragd på banen og snart blir lille lotte skilsmissebarn.   Hvordan kan man forebygge samlivsproblemer? Hvordan kan vi vinne over statistikk målingene som viser at halvparten av alle som gifter seg ender opp i skilsmisse? La oss se litt nærmere på de mulige årsakene.              

 

Når de giftet seg fikk de en betydning omlegging og de møtte en stor overgang. Når paret hadde vært gift en stund fant de en balanse de trivdes med. Men så kommer barna og en stor ny omstilling er nødvendig. Fra å bare ha hverandre å pleie, har de nå et nytt familiemedlem som trenger all deres kjærlighet og støtte. Faren må takle at det ikke er han som er nummer en lenger, men lille lotte. Man glemmer lett at man må jobbe med ekteskapet for å få det til å fungere. Alt begynner å handle om barna. Men hva med hverandre? Det finnes mange nyter som gir falske forhåpninger om ekteskapet. Det er mange som tror at når man møter den rette partneren blir ekteskapet lykkelig og harmonisk. De tror partneren skal tilfredsstille hvert enkelt behov og at personen mener du er alt for dem. Man kan lett tro at man kan forandre partneren, og glemmer at viss man skal forandre noen er det seg selv. Ellers mister man sin identitet og tilslutt vet man ikke hvem man er lenger. Når man gifter seg kan lett en partner føle at man eier den andre personen og får sykelig sjalusi. Sjalusien ligger ofte i en frykt for å miste den andre personen eller for ikke å bli elsket.

 

Man kan lett få følelsen av at man ikke strekker til å man kan begynne å søke den anerkjennelsen hos andre mennesker i form av utroskap. Og det å trekke inn flere personer inn i ekteskapet lager bare enda mer problemer, man kan skuffe partneren så dypt at de ikke vil prøve å redde ekteskapet. Det har vist seg at det ikke er først og fremst utropshandlingen som kan føre til skilsmisse. Men løgnen og følelsen av å bli ført bak lyset! Tillitt er grunnleggende i et varlig forhold.   

     

Alle ekteskap møter problemer. Når man møter motstand i forholdet er det veldig viktig å kunne snakke sammen og hjelpe hverandre. Enda du får barn er ikke livet ditt slutt, det tar bare en ny vending. Man kan fortsatt dra på byen med guttene, og reise med partneren, det eneste som krever er planlegging.

 

Det er viktig at begge partnere gir frihet til hverandre innenfor en ramme. Ennå gifter man seg må man ikke gi opp helt sitt eget liv. Det er viktig å ha sitt eget nettverk hvor du bare kan være kamerat, ikke mannen til gro eller faren til lotte. Det er viktig at begge får pusterom i hverdagen så de ikke mister sin identitet. Men man må ikke glemme at man må ta seg tid til partneren, man skal ikke bare løpe fra problemene.

 

Dyrke intimiteten, gi hverandre oppmerksomhet, legge merke til hva den andre partneren er flink til å rose hverandre er viktig. Vi har lett for å være for stolte til å ta i mot hjelp, men det finnes mange flinke organisasjoner som kan hjelpe. Noen ganger kan det virkelig hjelpe og prate om noen utenforstående om problemet. En av dem er familievern. De tilbyr gruppeterapi Man skal ikke være redd for å spørre om hjelp. Det er ikke svakt, men tegn på styrke. Kjærligheten vil seire viss man er villig til å jobbe hardt for det. Å det skader ikke å vise partneren hver dag at man viser at man er verdt den andre sin kjærlighet.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil