Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Rapport om Harald Rosenløw Eeg

Rapport om Harald Rosenløw Eeg

Oppgave om forfatteren og musikeren Harald Rosenløw Eeg.

Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.11.2003


Litt info om Harald Rosenløw Eeg:

 

  • Født 18. August på Tønsberg sentralsykehus.
  • Jobba som jordbærplukkersjef på Nøtterøy, lagersjauer på Grønland og kateketvikar i Fetsund.
  • Han har hovedfag i religionshistorie med vekt på buddhismen i Vietnam, og feltarbeid i Vietnam i 1996-97.
  • Jobba på ulike institusjoner med autister hele studietida, og har i seinere tid vært spaltist i Tønsbergs Blad og Vårt Land.
  • Debuterte som forfatter i 1995.
  • Utgjør sammen med ”Ginge” tekno duoen SubGud.
  • Har kone, Kristin, og en datter, Sval, født 1998 og  en sønn, Adrian, født 06.12.01.

 

Litt snakk om seg selv av Harald Rosenløw Eeg:

Jeg bodde i Tønsberg hele oppveksten i et gult hus like ved togskinnene til Vestfoldbanen. Jeg gikk på Slottsfjellskolen, tommer og bygd i centimeter, eller hvordan det var, siden den blei litt for stor, og det var så høyt under taket i klasseromma at du bare savna turnringene. Søstra mi var ni år eldre enn meg og broren min tolv år eldre enn meg så jeg var en real etterslenger. Jeg prøvde lykken i Tønsbergs Friidrettsklubb, Tønsberg og Omegn Ishockeyklubb, Tønsberg Fotballklubb, TTs skiklubb, Frikirkens ungdomskor, Tønsberg Ten Sing og Tønsberg Rockeklubb.
 


- Du må begynne å skrive resonnerende stiler, sa fatter'n til meg en gang i åttende. Han hang over meg da jeg satt og skjærte runeskrift med en diger sprittusj i den lilla stilboka. Det må ha vært utpå høsten for regnet pissa ned over vinduene og himmelen spytta på alle som prøvde seg. - Fordeler og ulemper med karaktersystemet, idrettsutøvere som moderne helter, ungdom og alkohol, du må slutte med å skrive tullehistorier, sa fatter'n.

Og det var kanskje da jeg bestemte meg, da jeg skjønte det, ikke som en pekefinger fra tordensky eller lyn fra klar himmel, men mer som noe som sneik seg inn i jakka mi, opp langs nakken og inn i hue, noe som skulle gro fram og dunke meg under skallen da jeg var ferdig med gym i turnstenger og gym på videregående.

For etter tre merkelige år og en mislykka russefeiring ved Tønsberg Gymnas, noen år med litt farting, jeg bodde i Danmark det første året etter videregående, jeg var i Bødø med forsvaret, endte jeg opp i Fetsund. I en liten kald kjellerleilighet, etter å ha lest "Beatles". Og så satt jeg der, med pennen i handa og en fillete liten blokk i fanget og skreiv som om det var jeg som hadde finni opp kulepennen. Det var nok sånn det var. For jeg har kanskje dårlig hukommelse. Som gjør at jeg kan huske ting akkurat sånn som jeg vil. Det var kanskje sånn jeg begynte å skrive. 

Info funnet på:

http://www.kjentfolk.no/forfattere/eeg/frameset.php?load=main.php?action=bakgrunn

 

 

Bøker og litt info om dem:

alle på Aschehoug Forlag

 

1995 "Glasskår"Tarjei Vesaas' debutantpris og Kulturdepartementets debutantpris.
 

<bilde>


1996 "Svidd" oversatt til dansk og svensk                                                                   
 

<bilde>


1997 "Vrengt" Brageprisen, Vestfold Litteraturpris.                                                    
 

<bilde>

.
1998 "Filter" Sonja Hagemans Barn og Ungdomslitteraturpris.                                  
 

<bilde>
 

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil