Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ad@m og Ros@

Ad@m og Ros@

En ekte "nettnovelle".

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.11.2003
Tema
Sjekking

Han glaner på skjermen. Han har ikke gjort noe annet den siste halvtimen. Hun må være forsinka. Han holder på å sovne. Plutselig står det på skjermen, ikke uventa, men han skvetter for det. Ros@ er pålogget! Han føler seg plutselig letta i kroppen. Han logger på og begynner å skrive.

 

Det blinker en beskjed på skjermen hennes. Hun prater med Ad@m.

- Hei! Jg har savna dg helt siden i går. *gid*

- Savna dg også. *s*

- Skl vi møtes snart? Hva med lørdag? *ss*

- Ja. Selvfølgelig. Hva md kafeen? Nr 3?

- Kl 1?

- Okey!

 

Ad@am  logger av. Han er blitt seg selv igjen nå. Men han tenker fortsatt på Ros@. Selv om han egentlig burde tenke på Renate. Renate er nemlig dama hans. Men, likner ikke Renate og Ros@ litt på hverandre? Jo, de gjør kanskje det. Det eneste han vet om Ros@ er at han liker henne. Ikke noe mer. Enda de har vært chattekamerater i tre måneder. Han avbryter seg selv og begynner å pugge matte i stedet.

 

Hun sitter på senga og tenker på Ad@am.  Han virker så snill. Hun har vel kanskje fortalt litt lite om seg selv, men mor sier jo at det er best å være forsiktig med slike ting. Hun burde vel egentlig sette seg ned og tenke på matte i stede for Ad@m, men det klarer hun ikke.

 

Han våkner av at sola skinner rett i trynet på ham. Matteprøva var en flause. Den gikk rett i dass.

”Frokost.” Stemmen til moren hans skjærer i gjennom hodet. Men først da husker han på at det er lørdag.

 

Hun venter. Tror hun venter forgjeves. Han kommer ikke. Hun tror i hvert fall ikke det. Hun har gledet seg til dette, men så kommer han ikke. Hun synes det er dårlig gjort, for det var han som foreslo at de skulle møtes.

 

Like bortenfor henne går en gjeng fra klassen. Marcus går der også….. Åh Nei! Hva skal hun finne på nå? Hun kan ikke si til Marcus at hun skal møte en chattekamerat….. Marcus kommer jo til å bli drittsur. Hun håper Marcus ikke ser henne.

 

Han sier at han må stikke og går mot kafeen. Men der står det jo noen han kjenner. Heller lettere sagt, ei han kjenner. Hva skal han si nå? Han kan jo ikke si at han skal treffe ei chattevenninne……..

 

”Hva gjør du her?” De sier det samtidig. Svaret de kommer med, er så useriøst at det er til å le av. Det virker som bare mumling.

 

Han synes det er dårlig gjort av henne og ikke komme, men hun får ikke komme nå som Renate er her.

”Du Marcus, hva gjør du egentlig her?” Hun ser spørrende på ham.

”Jeg skulle bare, bare…” Han kan ikke si det. Aldri i verden om Renate skulle få vite om Ros@. Så da hadde Ros@ sviktet ham. Men det var vel like greit det, nå som Renate var her.

 

Ad@m har svikta meg. Hun prøver å tenke på noe annet, men klarer det ikke. Men Marcus skal aldri få vite noe om Ad@m. Hun bare går, hun kan prate med Marcus senere.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil