Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Lillestrøm SK

Lillestrøm SK

Prosjektarbeid om LSK fra 2001.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.04.2003
Tema
Fotball


AV Egil A. Sande OG Tommy Madsen   10 C OG 10 B

 

<bilde>
<bilde>
<bilde>

 

Hvorfor vi valgte Lillestrøm SK som emne for prosjektet

 

Når vi skulle bestemme oss for en problemstilling i prosjektet ” Det jeg interesserer meg for , så kom Lillestrøm som et naturlig valg for oss begge , fordi Egil alltid har fulgt med og støttet Lillestrøm, og Tommy er en ihuga fotballfan . Først så tenkte vi godt igjennom hvordan vi skulle finne stoff, og om det ble noe problem med å finne nok av det. Da kom vi frem til følgende konklusjon: Hvis man er en stor beundrer av en ting i flere år, så lærer man en del om det man beundrer, og da er våre to ”fotballhjerner” til og med like gode hjelpemidler som det  Internett er i våre dager.   I dette prosjektet har vi lagt vekt på Lillestrøms fremtidsvisjoner, litt om spillergruppa, støtteaperatet, og harde fakta om LSK.

 

Om Lillestrøm Sportsklubb

 

Lillestrøm SK ble stiftet 2.april 1917, og spiller hjemmekampene sine på Åråsen Stadion.  Lillestrøm SK består av 36 aldersbestemte lag og 1. profesjonelt lag . Lillestrøm har ca 1700 medlemmer og er meget godt organisert på alle områder. Lillestrøm har pr. i dag 21 spillere i A- stallen. Lillestrøm er 1 av bare 3 klubber som aldri har rykket ned fra toppserien etter først å ha rykket opp.  LSK har spilt i vår øverste divisjon siden 1975.

Lillestrøm har vunnet toppserien for menn 5 ganger, sist i 1989, og cupen har de også vunnet, 4 ganger sist i 1985.  Den som har flest kamper for klubben er den meget anerkjente Tom Lund, som har 332 kamper. Tom Lund har også laget flest mål for LSK med sine 65. Han har også en egen statue på utsiden av Åråsen.

LSK har en tilskuerrekord på 13595 , mot Rosenborg ballklubb i 1993.  Lillestrøms største seier i toppserien er

8-0 mot Eik Tønsberg i 1985, og det største tapet er 2-7 mot Rosenborg i 1996. 

 

 

Hvorfor Lillestrøm har holdt seg i Eliteserien siden 1975

 

 

For de fleste som er kjent med den norske fotballen vet at Lillestrøm har et stempel på seg som stjernemakere.

Dette stempelet stemmer meget godt. Særlig hvis vi ser på eksporten av stjerner LSK har hatt det siste fem årene.

·        Frode Grodås – 1996 ( Chelsea)

·        Geir Frigård – 1997 ( Lask Linz )

·        Frank Strandli- 1997 ( Panathinaikos )

·        Ståle Solbakken- 1997 ( Wimbledon )

·        Frode Kippe – 1998 ( Liverpool)

·        Runar Normann – 1999 (Coventry)

·        Heidar Helguson 2000  (Watford)

·        Mamadou Diallo –2000 (Tampa Bay )

·        Runar Kristinsson  2000 (Lokeren)

·        Tommy Berntsen 2001 (Eintracht Frankfurt)

 

 

Lars Tjærnås mener det er et unikt miljø og samhold i Lillestrøm er grunnen til at ”mislykkede“ slår til på Åråsen, og at klubben klarer å holde seg i toppdivisjonen år etter år. Clayton Zane er det siste eksemplet på spillere som plutselig forvandles i LSK. Stort sett er stjernene blitt erstattet av vrakgods og ukjente unggutter. Likevel : kanarifuglene henger med i toppen – år etter år.  – Spillergruppen er fantastisk. Det er klart du blomstrer når du kommer til dette miljøet, sier klubbens assistenttrener og spillerutvikler Lars Tjærnås. Denne sesongen er Clayton Zane og Arne Vidar Moen  hentet fra benketilværelse i henholdsvis Molde og Brann. Zane har vært en meget stor overraskelse og er klubbens toppscorer med 6 mål på 7 kamper. Arne Vidar Moen er en typisk LSK stopper, god i lufta og knallhard i duellene.  Tommy Berntsen fikk i sin tid sparken av Vålerenga , men ble en av eliteseriens beste stoppere i LSK. Runar Norman , Frode Kippe og Heidar Helguson ble hentet som uferdige unggutter og solgt videre for til sammen 45 millioner kroner. 

 

Vi har også fått til et intervju med Lars Tjærnås, nåværende trener og spillerutvikler i LSK, og tidligere trener for Wimbledon i England.

 

T og E: Kan LSK bli best i Norge , Tjærnås?

 

LT: Det er mulig. Jeg mener det er fire fundamenter som er avgjørende: 1, tradisjoner og treningskultur, 2 – økonomi, 3- spillestil, 4- treningsrelaterte forhold.  Vi er best i eliteserien på treningskultur, men dårligst på anleggsbiten.

 

T og E : Hvordan foregår talentutviklingen i LSK ?

 

LT: Det er ansatt to spillerutviklere som har som spesialoppdrag å følge opp hver enkelt spiller. Det er også ansatt to trenere som har ansvaret for rekruttlaget.

 

T og E : Kommer talentene opp fra ungdomsavdelingen eller har dere talentspeidere?

 

LT: Det er ansatt talentspeidere i noen regioner i Norge , og vi er på vei til å ansette flere speidere i resten av regionene , så vi får en bredere dekning av de kommende stjernene i Norge. Tidligere har det egentlig vært via tilfeldigheter at spillere har kommet til klubben, men nå skal vi skjerpe oss.

 

T og E : Hvordan går det med kommuniseringen på trening med engelsktalende spillere som Zane og Baron?

 

LT: Det er ikke noe problem i hele tatt, med fortid i Wimbledon, har jeg snappet opp et par gloser om fotballuttrykk. Men det er klart det er en ulempe, at ikke hele spillergruppa prater samme språk.

 

T og E: En spiller som Torgeir Bjarmann, som har rutine og erfaring, hvor viktig er han for spillergruppa?

 

LT: Han er absolutt den viktigste spilleren, han trener best, har meget god innstilling til hver eneste kamp og trening, og dessuten er han er en 100 % alright  fyr, med 100% ålrighte meninger

 

T og E : Du har vært i L/F Hønefoss, og hvor merkbar er forskjellen på 1. divisjon og eliteserien?

 

LT: Det er egentlig ikke så stor forskjell nå, da jeg var i L/F Hønefoss så var det en meget bra organisert klubb, så forskjellen er på banen. Jeg tror det blir større forskjell om noen år, for da får økonomien en større rolle i Norge.

 

T og E:  Hva synes du om Kanarifansen?

 

LT: De er fantastiske , de skaper en knallbra ramme rundt kampene, de er mange, og de blir hørt. Dessuten reiser de med laget på bortekampene , og støtter laget i medgang og motgang. Mange sier at Klanen er best i Norge , og jeg har vært i Vålerenga, og jeg må si at Kanarifansen er bedre enn klanen, for dere har ikke så mange hobbysupportere. Dette er ikke vondt ment.

 

Lillestrøms fremtidsvisjoner

 

Lillestrøms mål under perioden 2000-2005 er å etablere seg blant de beste i tippeligaen, de har også som mål å oppnå en semifinale i cupen årlig. De skal ha balanse i de årlige driftsregnskapene å få bygd ferdig ”Nye Åråsen”.

Her er en liste over mål de har satt seg i 2005:

 

·        LSK  har etablert seg som et stabilt lag av tippeligaen

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil