Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Realitykrigen

Realitykrigen

Kort om virkelighets-TV sett i lys av Irak-krigen.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.03.2003

Ja, så er det i gang. Bush mot Saddam, og Petter Nome mot Otto Jespersen. Amerikanerane har invadert Irak og Bush er rektig så fornøyd, mens Nome skriker etter fred på jord og Otto bare ønsker død og fordervelse over alt og alle. Og takket være fjernsynet får me nå tidanes Reality-serie rett til heimen. Journalister spring rundt midt i skyttergravane og intervjuer soldater som jubler etter å ha skutt både bein og armer av stakkars sivile Irakere. Krigen er så kommersiell og amerikansk at du bare mangler den heroiske musikken i bakgrunnen mens soldatane springer i slow motion og bombene faller akkurat på trygg avstand rundt dei. Men film blir bare kjedelig nå som me kan se alt i real life. Men problemet med at det ikkje er film er at uskyldige faktisk dør. Og krigens to profiler er verre enn det me har sett i nokon James Bond film. Ingen av dei vil stoppe med noe før stoltheten deiras er fullstendig tilfredsstillt.

 

Bush ser på seg sjølv som ein frigjerar. Ein sivilisert Rambo. Ein helt som problemlaust og smertefritt skal gjere Irak til eit fritt og sjølvstendig land –eller amerikansk som Bush sikkert ville sagt. Men det blir kanskje ikkje så mange igjen til å få oppleve dette landet til slutt. For Saddam bruke gjerne anledninga han te å få vist fram det herlige bilogiske artilleriet sitt med å drepe så mange han kan. Gjerne eit par tre tusen av sine egne om nødvendig for å kunne kalle dei martyrer. Han æ jo på oppdrag frå Allah tross alt. Men står det Allah skreve på alle gigantplakatane rundt om i Irak. Nei der kan me sjå Saddam sjøl, med det skeive smilet sitt halveis gjømt bak den 3 meter lange barten. Så æg trur nok ikkje Allah føle heilt at det er han Irakerane kriger for. Nei, Saddam er farlig og må vekk. Men den absolutt siste mannen som burde lede denne krigen er ein maktsjuk liten cowboy frå texas som bare ser det amerikanske flagget i augane kvar gong ein person ligger halvdød på bakken og blør.

 

Men Saddam blir ikkje lett å ta. I tilleg til at han har eit heilt folk i ryggen, så har han bokstavleg talt 9 liv. Mannen he fleire dobbeltgjengerar enn ein gjennomsnittleg kineser.

Og Bush gjer seg nok ikkje før alle Irakere med bart er ute av veien. Og det har jo sjeldan Irakere!

Men noko må gjerast før atombombane begynner å hagle. Og eg trur svaret går på TV Norge kvar kveld klokka 20:30. Er det ein BigBrother versjon eg kunne tenkt meg å sett så er det ein gjeng med maktsjuke vestinger som Bush, Saddam, Osama bin Laden, Savo Milosevic og Karl I. Hagen innestengt i eit lite hus i hundre dager. Så kunne dei som ville se krig kjøpe BigBrother billett hos canal+. Det hadde vore interresant å kunne sett Bush ri rundt slepande på Saddam etter lassoen sin, og sjå Saddam gjømme biologisk avfall i maten til Bush så han blir grønn i trynet. Betre og meir spennande at dei 2 slåss enn 2 millioner.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil