Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Skulle endt der

Skulle endt der

Om ei jente som føler hun gikk for langt.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.03.2003

Hun snudde seg mot speilet igjen. Håret lå som klistret til huden. Blondt, stritt og bløtt. De blå øynene, med tre strøk mascara og flere nyanser øyenskygge, stirret fra øverste hårstrå til tuppen av tåa. Stadig på utkikk etter feil! Den mørke dongeribuksa hang løst på hoftene, en singlet med åpen svart genser utenpå satt pent, men likevel følte hun seg ikke bra. Hun følte seg skitten. Ikke bare utenpå, men også innvendig. Hun vurderte sterkt om hun skulle dra på skolen. Moren trengte ikke å få vite om det. Hun hadde jo startet arbeidsdagen klokken 07.00 denne morgenen.

 

Elin tok av seg dongeribuksa, så resten av klærne. Hun så på seg selv, nøye, men det var ikke noe uvanlig. Langsomt gikk hun inn i dusjen ettersom den voldsomme tanken på at hun var skitten fremdeles var der.

 

Det varme vannet skled nedover kroppen, også underlivet… Elin skrudde opp temperaturen på vannet, ville ha bort alt som het urenheter. Hun stod der og ble ør i hele kroppen av varmen og orket ikke mer. Hun gikk ut av dusjen. Huden var rød. Dugget på speilet var kommet som et vindpust på en solfylt dag på stranden. Heldigvis. Nå trengte hun ikke å se seg selv. Ikke ennå hvert fall…

Elin satte seg stille ned på det varme, flislagte gulvet og tenkte tilbake på da alt startet. Det var som om det var dagen i forveien. De kalde blinkende lysene, de sterke kontrastene og den dunkende musikken.

 

Line smilte og tok flaska ut av hånden hennes. ”Nok nå,” sa hun, mens hun helte kjapt i seg resten av innholdet. Hun snudde seg for å se etter folk og hva de gjorde nå. Diskokongen selv -Trygve- kom smådansende mot henne med et bredt, kjekt smil om munnen og glimt i øyet. Ingen tvil om at hun sa ja, da han endelig fikk til å spørre om en dans. Det var en helt vanlig dans, han med hendene klistret fast i rompa hennes, øynene mot hverandre og til slutt et kyss. Deretter et spørsmål: ”Blir du med hjem til meg? Kan bli koselig der…” Han blunket selvsikker med det ene øyet og smilte igjen. ”Jada,” svarte hun med en lys og positiv stemme. Men det var da hun skulle sagt nei. Kvelden skulle ha endt der…

 

Den etterspurte festen hos Johan. Den som alle skulle ha det gøy på. Den som endte med et mareritt: Til sengs med Trygve!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil