Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Egosentriske mennesker

Egosentriske mennesker

Om velstand og egosentriske mennesker.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.03.2003
Tema
Verdier


Det å lykkes i samfunnet i dag har blitt viktig for mange. Men hvor langt er vi villig til å gå for å oppnå våre gode resultatet, videreutvikle oss og oppnå anerkjennelse fra andre mennesker. Nyere forskning viser at mennesker i våre velferdsland blir mer og mer egosentriske. Men hvis dette stemmer, hva er så årsaken til dette? Hva er det som driver oss til disse handlingene der vår fremgang går på andre menneskers bekostning, og hvor lenge kan det fortsette slik?

 

Nordmenn må være et av de beste eksemplene på egosentriske mennesker. Vi er et av verdens rikeste land. De fleste Nordmenn har det de trenger, og mer til. Allikevel øker forbruket vårt tre-fire prosent i året. Vi kjøper dyre merkeklær som FUBU og Miss Sixty for å oppnå status og prestisje. Det vi ikke tenker på er hvor disse klærne har blitt produsert. For et års tid siden ble disse to merkevarene diskutert i media, der det ble antydet at de brukte barn i deres produksjon av bukser og T-skjorter. Etter store oppslag og heftige debatter skulle en tro at disse merkevarene ville få et dårligere rykte, og at salget ville gå ned. Men dette skjedde ikke. Faktisk skjedde det stikk motsatte. FUBU og Miss Sixty har aldri solgt så mye klær som det de gjør i dag. Vi kjøper merkeklær for å fremheve oss selv, selv om vi vet at det mest sannsynlig går på bekostning av fattige barn i andre land, barn som har tolv til fjorten timers arbeidsdag, nesten uten lønn.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil