Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Forbilder

Forbilder

Om forbilder og kronprins Håkon Magnus.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.03.2003


Helt fra tidenes morgen har mennesket hatt forbilder. I historiebøkene hører vi om mange som utfører forskjellige bragder. De største heltene var kanskje de som utførte krigsdåder og slike ting eller oppdagelsesreisende. På grunn av disse bragdene oppnådde de ære og berømmelse. Også dagens mennesker må utføre noe for å få statusen helt. Eller i det minste ha et talent for noe og bli oppdaget slik at de kan bli hjulpet videre. For eksempel musikere og filmstjerner. Allikevel skulle det mer til å bli en helt før en nå, da måtte du gjøre noe som virkelig lot seg høre. Du måtte gjøre en bragd! Mens i dag blir du mer gjort til et forbilde, noen vil tjene på at du blir et forbilde og ser dine talenter som en vei til rikdom. For eksempel alle plateselskaper og filmprodusenter. Oppdager de et talent får de hjelp av media til å gjøre deg og dine talenter kjent. Derfor kan vi vel si at det i dag som oftest er media som skaper heltene.

 

La oss ta for oss et forbilde i dagens samfunn som vel ikke er skapt av media, men mer av hans posisjon. Han har en viktig rolle i samfunnet og blir sett opp til av mange mennesker, blant annet fordi han har gode sosiale egenskaper, som at han er utadvent og er god til å snakke for seg. Han har også god offentlig fremferd, noe som er viktig i dagens samfunn. Håkon Magnus heter han og er et forbilde for de fleste, og fordi han er Norges kronprins spiller han en viktig rolle som forbilde, ikke minst for de unge.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil