Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kjendisjournalistikk - The Show Must Go On

Kjendisjournalistikk - The Show Must Go On

En stil om kjendisjournalistikk.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.02.2003
Tema
Kjendiser


”Slutt mellom Britney og Justin”,  ” Mette-Marit festet hele natta”, ”Big-Brother-Mona til Brasil”, ”Kylie utslitt”, ”Veronica og Gamal Hosein – perlevenner bak murene”.


Overskrifter som dette er daglig dose for oss avislesere. Vi underholdes av alt fra lettere forkjølelser til tunge psykiske problemer, graviditeter og innleggelser på avrusningsklinikker. Ikke bare underholdes vi, vi elsker det. Vi nyter å lese enkle små artikler om de uoppnåeliges høyst uvanlige hverdag. Og ordet kjendis er avisenes yndling. Vi har alt fra kjendiskokker til kjendishvaler. Hva er det som gjør at vi kaster oss over disse reportasjene, mens vi lar artikler om politikk, utenriks og økonomi ligge?


Mye kan sies om kjendisreportasjene, men noen store intellektuelle utfordringer er de ikke akkurat. Artikkelene består helst av så få ord som mulig, og så store bilder som mulig. De inndeles gjerne i to hoveddeler: overskriften og selve teksten. Helst skal overskriften ta opp omtrent like mye plass som teksten, eller litt mer. Og den skal være fengende, catchy og treffende. Et morsomt ordspill, noen artige parenteser og masse utropstegn gjør seg godt. I VG fant jeg overskriften ”Brad-full av morslyst” – artikkelen handlet om den vakre TV-stjernen Jennifer (vi er bare på fornavn med Jennifer) som er gift med dobbeltvinner av kåringen verdens mest sexy mann, Brad (som vi også er på fornavn med). Og nå er Jennifer ikke breddfull, men Brad-full av morslyst. Rørende. I Dagbladet kan vi lese om at Kylie kuler’n (blant kenguruene). Vår australske venninne Kylie er nemlig reist tilbake til hjemlandet, fordi hun er litt sliten. Ved siden av den lille artikkelen pryder et enormt bildet av henne ikledd en minuskul topp og hotpants med glitrende detaljer. Dagbladet og VG satser begge stort på såkalt kjendisstoff (eller kulturstoff som Dagbladet kaller det), og det er ingen hemmelighet at når avisene har noe ekstra saftig å meddele fra kjendisverden rives avisene vekk rimelig kjapt.Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil