Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Vikarierande gudar

Vikarierande gudar

Om kjendisers innflytelse på sammfunnet.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Nynorsk


Forfattaren av denne teksten synes at dei nye førebileta ikkje er noko som høyrer heime i jula. Madonna kallar konserten sin for ei høgmesse til kjærleik, liv og humanitet, medan ho tar seg i skrittet og stryk seg over resten av kroppen. Michael Jackson tar seg også til skrittet, men han stopper ikkje der. I avslutningsnummeret stig han fram i korsfestningsposityr frå det skummande mørket. Dette er noko av det forfattaren skriv om i denne teksten. Humor har ein stor rolle i denne teksten. Hadde eg begynt å lese denne teksten i avisa, ville eg slutta fort dersom det ikkje var humor i den. Ironi og overdriving er andre språklege verkemiddel som er brukte for å få fram poenget i denne teksten. Humor, ironi og overdriving er dei mest vanlege språklege verkemidla å bruka i tekstar som denne.

 

Eg er enig i att folk som Michael Jackson og Madonna ikkje skal prøve å overta for Gud og Jesus, som heile jula handler om. Då går dei litt for langt. Men her i teksten høyres det ut som at forfattaren er heilt i mot at dei skal få halde konsertar under julefeiringa. Det blir ikkje rett. Det er plass til noko anna enn Jesus og Gud i jula også. Ganske mange folk har lyst til å sjå andre ting enn gudstenester på fjernsynet i jula. Det blir nesten som ta bort dei engelske fotballkampane frå fjernsynet under jula. Tv2 og NRK kan ikkje bare senda programmer som interesserer nokon personar. Då får heller dei som ikkje liker det programmet skrua av fjernsynet når det blir vist.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil