Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Annas barn" (U. Lindell)

"Annas barn" (U. Lindell)

Kort bokanmeldelse av "Annas barn" skrevet av Unni Lindell.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.02.2003

Tittel: Annas barn.

 

Forfatter: Unni Lindell

 

Forlag: Aventura.

 

Årstall og sted for utgivelse: Bærum 1991.

 

Type roman: ungdomsroman.

 

Antall sider: 180 sider.

 

 

Boka handler om Anna som er fjorten år, snart femten. Det er sommerferie og hun er på hytta sammen med foreldrene og broren Karl Martin. Anna møter en gutt som heter Didrik som er seksten år, hun blir forelsket i han. En dag kommer bestevenninna Amanda på besøk. Anna tar henne med slik at hun får møte Didrik. Amanda blir forelsket i ham og flørter foran Anna med ham. Anna gleder seg til Amanda reiser hjem, hun vil ha ham for seg selv.

Amanda drar og Anna ser frem til å treffe Didrik igjen. Hun treffer ham på stranda en dag og etter en stund blir hun med ham opp i hytta hans. Det er ingen hjemme. Plutselig ligger de nakne i senga hans, Anna har sex for første gang. Hun vil egentlig ikke men bare gjør det, hun er redd at hun skal være den siste i hele verden som "gjør det". Anna blir gravid. Månedene går og etterhvert forteller hun det til moren og faren sin. De blir sjokkerte og prøver å få henne til å ta abort, men hun nekter, hun vil ikke "drepe" fosteret. Det blir mye krangling mellom Anna og foreldrene hennes. Men hun føder barnet, ei lita jente. Didrik har fått ny kjæreste.

 

Anna:

Hun er 14 år, blir 15. Anna begynner i 9. klasse. Hun har vanlig høyde til alderen sin, men er litt tynn. Håret er brunt og skulderlangt, øyene er også brune. Etter at hun hadde vært gravid en stund blir hun kraftigere, og får større mage. Oppførselen har også endra seg, hun er ikke lenger ute sammen med vennene sine, ligger bare inne og sover. Hun blir fort sur og amper, men vil ikke krangle med noen, for da merker hun at babyen inni henne blir redd.

 

Fortellersynsvinkel: forfatteren.(skrevet i 3. person).

 

Jeg synes boka er kjempe bra, den har svar på spørsmål mange unge kanskje lurer på.

En bok for ungdom fra 13 år og oppover.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil