Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kjønnsrollemønster

Kjønnsrollemønster

Kåseri om kjønnsrollene.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.02.2003


Kvinnen er en merkelig skapning. På sett og vis ganske lik mannen, men likevel helt forskjellig. Kvinnen er et primitivt vesen, til for å friste, føde, passe ungene og rydde i hjemmet. Utover det uegnet. Det er noe alle vet. I disse dager derimot kommer det frem fra en rapport lagt ut av et norsk forskerteam at kvinnen kan mer enn først antatt. I rapporten hevder forskerne bl.a. at kvinnen er dugelig til å arbeide. Noe som strider totalt mot hele verdens syn på kvinnen. Arbeid er som kjent mannens felt, og nå skal liksom kvinnen gjøre sitt opptog også her. At kvinnen skal være egnet til å hugge trær, fikse biler, sitte i kassen på Rema eller i resepsjonen hos tannlege Martin Stage er rett og slett oppsiktsvekkende og absurd. Denne hårreisende rapporten nevner dessuten at kvinner visstnok også scorer høyere enn menn på flere områder. Men man må selvsagt sette et stort spørsmålstegn til hvorvidt dette er korrekt. Bare tenk på alle feilkilder som kan virke inn på en slik test: Mannen stakkars er helt utslitt etter en hard uke på jobben, men skal likevel ta denne testen med de samme forutsetningene som kvinnen, som ikke har gjort annet enn å være hjemme og passet ungene, og kanskje også danset over gulvet med moppen. Det må jo bare bli feil. Når man også ser at det store flertallet av disse ”forskerne” er kvinner, vokser dette spørsmålstegnet til en astronomisk størrelse. Hvordan kan man egentlig stole på at det i det hele tatt har gått rett for seg?


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil