Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fremskrittspartiet, skummelt for framtiden?

Fremskrittspartiet, skummelt for framtiden?

Kritisk skolestil om Fremskrittspartiets framgang.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.02.2003


Sjefen selv, Carl I. Hagen er djevelsk god til å få med seg ulike deler av norges folk inn i politikken sin. Han startet med å vinne de late menneskene her i landet. Folk som var trøtte på å betale skatt, avgifter og all jobbingen. Men dette holdt ikke for Carl og resten av partiet hans. Han måtte få med seg flere for å få sving på sakene. Og sving ble det, for nå idag er Fremskrittspartiet landets største parti. De er blitt større enn de tre regjeringspartiene tilsammen. Hva har skjedd?

 

Veien til suksess var lang for Fremskrittspartiet. For å oppnå det partiet han nå har, måtte Hagen få flere med seg. Han gjorde en slags seig valgkamp for å komme fram i lyset. Som det å tale for de eldre og syke i samfunnet. Han gjorde også partiet til et nytt og fornyet ”arbeidsparti”, og plukket derfor mange nye velgere. Men heller ikke dette var nok. Carl I. Hagen ordnet fine tilbud til alle slags arbeidsfolk, uansett fattig eller rik, drankere eller avholds. Foreldrene ble med da FrP skulle få til skikkelig disiplin, og orden i skolen. Dette bet de på. For ingen partier tidligere hadde klart det. Hagen og co. vant landets pensjonister ved å love dem mer penger til pensjonsfondet. Alle de jeg refererte til i starten, altså latsabbene fikk han ved hjelp av den store kjeften sin. FrPs leder, Carl I. Hagen er god på språkføring. På dette punktet vinner han velgerne sine. Det som overrasker aller mest med den store FrP-framgangen, er at de kristne også har sluttet seg til Hagens parti. Forklaringen er vel at Carl I. Hagen selv påstås å være kristen, og er sterk motstander av å bli invadert av annerledes troende-mennesker.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil