Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Film: Kiss of the Dragon

Film: Kiss of the Dragon

Filmanmeldelse av "Kiss of the Dragon".

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.01.2003
Tema
Filmer

Tittel: ”Kiss of the Dragon”.

Denne filmen ble produsert i 2001 i Hollywood i USA.

Filmen er regisert av Chris Nahon, og manusforfatter og produsent er Luc Besson. I hovedrollene er Jet Li som spiller agenten Liu Jiuan, og Bridget Fonda som spiller den prostituerte Jessica.

 

Kort om filmen

Kinas fremste agent Liu Jiuan sendes fra Shanghai til Paris av den kinesiske regjeringen for å avsløre en kinesisk narko- og slavehandelsliga. Han oppdager snart at det er hans franske politikollegaer ledet av Jean-Pierre Richard, som spilles av Tcheky Karyo, som står bak det notoriske forbrytersyndikatet. Når så oppdraget hans skjærer seg og fiendene hans lurer ham i en felle, befinner han seg plutselig på flukt, i en by han ikke kjenner, fra beskyldningene for et mord han ikke har begått. På sin ferd gjennom Paris´ gater møter han den prostituerte Jessica. Den korrupte politimannen Jean-Pierre har kidnappet datteren til Jessica, og nå trenger hun hjelp av Liu for å få henne tilbake. Jessica og Liu forsøker sammen å bekjempe de menneskene som har gjort dem begge mye galt.

 

Kommentarer

Helt i begynnelsen av filmen får vi et innblikk i slummen i Paris, der gangstere og gjengmedlemmer selger og tar narkotika. Jeg tror dette er planting, fordi de planter ide om at det har med narkotika å gjøre, og også da har med politiet å gjøre som igjen fører til store konflikter. Dette foregår i byens bakgater og i Paris’ svar på Soho.

 

Omgivelsene er Paris’ bakgater og slum, vanlige steder i Paris, og ”severdighetene” som for eksempel hotellet Ritz.

 

Under sloss-scenene er det temmelig rask musikk, fordi det er så mye raske bevegelser. Det er egentlig ikke noe rolig musikk, fordi mesteparten av filmen er slossing.

 

Det er veldig lite lys mange steder i filmen fordi det enten skal forestille natt, eller så skal det være farlig som f.eks. at politiet er etter dem.

 

Mesteparten av kamera-vinklingen er i fugleperspektiv for å få et godt blikk på slosskampene, og fordi vi ofte ser ham løpe fra politiet og da er det bra med filming ovenfra slik at vi kan se både politiet og Jet Li i et bilde.

 

Jeg tror ikke regisøren mente noe med denne filmen fordi det er bare slåsskamper hele tiden nesten.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil