Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Intervju: Jelmsøy etter seieren i går

Intervju: Jelmsøy etter seieren i går

Fiktivt intervju av en idrettsstjerne.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.01.2003

Ingen hadde noen sjanse til å ta igjen Torvald Jelmsøy (28) sitt forsprang på søndagens verdenscupåpning i jaktstart, 10 km klassisk for menn.

Vi møtte en ganske sliten Torvald dagen derpå.

 

- I går gikk alt som det skulle, skiene var perfekte. Vi tok en råsjangs på rød universalklister og det satt veldig bra i løypa, sa en meget glad Torvald til oss.

 

Hvordan vil du beskrive løpet ditt igår?

 

- Jeg vant med en ganske stor margin på russeren som var bak meg på fredag, så jeg startet ca ett minutt før han. Dette gjorde mye av løpet tror jeg. Jeg bestemte meg for å ikke la han få noe som helst slags kontakt med meg, og det holdt løpet ut.

 

I fjor

Torvald fikk det ikke helt til på slutten av sesongen i fjor, men er på full gang med å bygge opp en fin form som han håper vil vare lengere enn i fjor.

I sommer har han vært og trent i diverse høydehus, for så å ha løpt en del i fjellterrenget.

 

- Ja, oppladningen til sesongen har vært optimal, forteller han.

 

Doping

Det har vært en del dopingspekulasjoner i det siste, hva vil du si til det?

 

- Jeg syns det er feil tema å fokusere på i media. Hvis prøvene til utøverne viser negativt, har de ikke gjort noe som helst galt. Det blir feil å peke ut juksemakere etter hvor mye de har vunnet opp igjennom årenes løp.

 

Selv sier han at han aldri har dopet seg, men da han var liten hadde han problemer med hjertet, så han gikk på en del medisiner som hadde vært doping idag.

 

OL

Hva gikk galt i Salt Lake City OL?

 

- Nei, jeg fikk det ikke til på slutten av sesongen i fjor. Akkurat i Salt Lake klaffet det ikke med noe som helst.

 

Så nå sikter du fremover mot OL i Torino?

 

- Ja, når den tid kommer skal jeg forberede meg veldig godt, for nå har jeg fått erfare hvordan det er å misse på formtoppen.Vi får ta en sesong av gangen. Jeg tror også jeg har mer erfaring i løypa til det neste OL, sa Jelmsøy.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil