Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > De fire bukkene Bruse?

De fire bukkene Bruse?

En humoristisk tolkning av en tolkning på eventyret "De tre bukkene Bruse".

Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.01.2003
Tema
Om eventyr


Når man leser eventyret, ”De tre bukkene Bruse” får en et inntrykk av at den største og da sannsynligvis eldste bukken er utrolig sterk, og har en psykisk god teknikk og taktikk når det gjelder kamp om tilværelsen. Har den egentlig det? Som Egil Eikseth så fint forteller tåler jo ikke troll sol og dagslys. Det ville ha sprukket av seg selv ved å forlate den fine plassen under brua. Hvilken som helst bukk ville da ha ”klart å drepe” trollet uten å i det hele tatt løfte et eneste horn.

 

Når vi snakker om beskrivelsen av trollet får jeg kontinuerlig en viss frase fra en sang repetert i hodet mitt. Trollet skal ha 25 cm store øyne og noe under 1,5 m lang nese. Brua dette trollet har søkt skyggen under må jo også ha litt størrelse. Mon tro hva som er årsaken til at: London bridge is falling down, falling down, falling down……

 

Da triller spørsmålene frem som gule erter er på vei ned bestemors trapp. Trollet er jo på vei hjem, og da selvfølgelig til fjellet!  Er det fjell i London?  Jeg har selv vært i London, og oppdaget ikke en gang noen antydning til fjell, annet enn småstein og større fortauskanter, noe det er lite av i Londons gater. Ja, vi kommer frem til at trollet altså er på vei ut av London da det ikke finnes fjell der. Trollet har altså vært i London og er på vei hjem etter en lang dag. Det er slettes ikke første gang jeg hører om et troll på ”shopping-tur” og muligens et lite teaterstykke. Men det ligger noe mer bak London… Bukkene! Hvorfor er de også på vei ut av London? Det er godt mulig at trollet og bukkene har utvekslet et par setninger som ikke var alt for vennlige på byen. Denne fortellingen er jo fra morgenen, etter en lang dag i Englands hjerte, så det er ikke rart trollet var noe aggresivt med litt alkohol i blodet.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil