Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser

Handler om forskjellige typer spiseforstyrrelser og hva du kan gjøre for ikke å få spiseforstyrrelser.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.12.2002


Spiseforstyrrelser kan komme av mange forskjellige årsaker.

Det finnes også forskjellige typer spiseforstyrrelser. Vi har f. eks:

 

Anoreksi

Anoreksi eller spisevegring er en sykdom som fremfor alt rammer barn og unge. Det begynner ofte med slankekurer for å gå ned i vekt. Etter hvert kan det bli sånn at personen bare tenker på kroppsvekt, mat og energiintak. Mange med anoreksi passer nøye på hva han/hun spiser og hvor mye mat han7hun spiser. En som har anoreksi kan oppfatte seg selv som fet og tjukk, mens en egentlig er passe eller alt for tynn. Anoreksi kan ha mange grunner, en grunn kan være dagens skjønnhetsidealer, der alle skal være så pen, med perfekte kropper. Anoreksi kan også være et tegn på problemer i forhold til familien eller til andre nære personer. Å sulte og tvangstrene er et forsøk på å løse følelsesmessige problemer.

 

Bulimi

Den som har bulimi, får ofte stor trang til å spise usunn mat og søtsaker. Og kan på kort tid spise veldig mye, for å så kaste det opp igjen. Dette er en veldig farlig slanke måte for hvis man først har vendt seg til å kaste opp maten så vender kroppen seg også til denne metoden og man kaster opp etter nesten hvert måltid selv om man ikke alltid vil. Det begynner med å stikke fingeren i halsen å så tømme seg helt. Det er veldig farlig fordi det kan ødelegge kroppen. I magen er det syre som nesten er like sterk som batteri syre. Når du til stadigheter kaster opp denne syren så ødelegger du spiserøret, tennene og blir psykisk skadet.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil