Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Damefotball

Damefotball

Argumenterende artikkel om damefotball (skrevet på ungdomsskolen).

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.06.2002
Tema
Fotball

Kvinnefotball er en ung idrett og jentefotball enda yngre. Det var håndballjentene som først begynte med fotball som moro og avvekslingsaktivitet på håndballtreningene i slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet.

Mens herrene har holdt på i snart hundre år.

Utover 1970-tallet begynte det så smått å bli dannet enkelte lag og små klubbdrevne serier. I den tiden mente de fleste at jenter og fotball ikke passet sammen, men jeg tror noen av de har skiftet mening nå.

 

I dag er det over 20 millioner kvinnelige fotballspillere verden over. I Norge spiller ca. 75 000 jenter/kvinner som spiller fotball.

Fotball er den største idretten for jenter i Norge. Midt på 90-tallet overtok fotball statistikktoppen i antall medlemmer på jentesiden i Norge – en posisjon som blir stadig sterkere.

 

De burde satset mye mer på kvinnefotball enn hva de gjør i dag, så fort som den vokser. Selvfølgelig satses det på kvinnene noen plasser, men det er ikke godt nok. De begynte jo nettopp med proffliga i både USA og England.

Åpningskampen i ligaen i USA hadde over 30 000 tilskuere.

Jeg tror at kvinnefotball kommer til å vokse mer og mer gjennom årene. Dette året arrangeres det jo Europa Cup for kvinner for første gang.

 

Når man kommer opp på guttelagsnivå i fotball, er det mindre akseptert å være med for å ha det gøy. Da er det bare gutta med ambisjoner og talenter som spiller. De fleste tror at jenter bare spiller for å ha det gøy. Men det er feil! Noen gjør vel det, men det er mange jenter som virkelig satser og har ambisjoner. Men jeg tror jentelag har det mye mer sosialt og gøy i forhold til guttelag. Selvfølgelig er det forskjell på gutte- og jentefotball. Tempoet i gutte-/herrekamper er mye større, og det er kanskje litt kjekkere å se på. Men alikevel, se på kvinnelandslaget. Da de vant OL gull i 2000 var det en liten notis i et hjørne av avisa. Men når herrene spiller kvalifiseringskamp til EM, er det full forside om kamper etterpå! Det er altfor galt!!

 

Noe annet som også er altfor dårlig i jentefotball, er dommerene som blir sendt for å dømme kampene. Det er sikkert de som strøk til dommerprøven. De tror jo bare at jenter er en gjeng pyser. Jenter er nok ikke like tøffe i taklingene som gutter, men jenter er tøffe de også.

I tillegg til dårlige dommere får sikkert småguttelag større økonomiske bevilgninger enn jenter. Jenter trenger mer penger og fokus!

Det er ikke bare jeg som mener at kvinnene burde få mer penger og en høyere lønn for å spille fotball.

Kjell Magne Bondevik sa dette etter at damene vant OL i Sydney 2000.

”Nå er det på tide at de blir honorert skikkelig og får bedre betaling, helst på linje med menn. Det fortjener de”

Jeg er helt enig i det han sier!

Damer som spiller proff, trener jo like  mye som mennene. Og spiller like mye fotball. Men damene må jo ha en utdannelse utenom fotballen, hvis ikke klarer de seg ikke økonomisk. Mens mennene kan satse på fotball og bare fotball. Rike blir de jo også.

 

Nei, fotball er diskriminerende! Altfor diskriminerende!

Jeg håper og tror virkelig at det blir bedre. Og at jentene vil få mer økonomisk støtte og kommer mer i søkelyset. Det fortjener de!

Da ville nok dame/ jentefotballen blitt større og mer populær. Flere ville begynt å spille og enda flere ville kommet og sett på.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil