Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det norske media

Det norske media

Et kåseri om hva som opptar norsk media.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.05.2002

”Justin Timerlake vraket Britney til fordel for en av hans dansere”, slik hilser VG meg godmorgen i dag. Verdens Gang, Norges største avis. Hvor interessant er dette for meg? Hvor interessant er det for VGs 1,5 millioner lesere å høre om kjærlighetslivet til en blond 20-åring. For nygjerrighetens skyld søkte jeg på den jenta i den samme avisens nettside, der fikk jeg 413 treff! 413 treff om en popstjerne! Deretter søkte jeg på Allah, min tros sentrum, og bare gjett hvor menge treff jeg fikk. Der fikk jeg 65 treff! Ærlig talt, er en døgnflue av en kjendis viktigere enn en Gud?! I media har det blitt framstilt sånn. Avisen som kjempet mot nazismen har nå blitt tydeligvis tatt sommerferie fra fornuften.

 

Apropos sommerferie, har dere lagt merke til hvordan lærerne blir når det nærmer seg sommerferie?

De er liksom såååååå hyggelige mot oss og så plutselig slenger de karakterbøkene på oss med elendige karakterer og tar ferie. Det virker som de gleder seg til å pine oss på den måten, jaja, det er sikkert den eneste gleden de har! 

 

Men det er ikke bare aviser som har blitt helt hjernedøde, TV2 har også mistet evnen til å skille mellom ren sladder og viktige nyheter.  Det såkalte debattprogrammet, Tabloid, navnet taler egentlig for seg selv, er et veldig godt bevis på dette. Diskusjoner om det nye brudeparets antrekk til bryllupet er selvfølgelig livsviktig! Og debattledere som sier en ting på gårdagens program og forandrer plutselig mening på dagens. De samme debattlederne som liksom skal være nøytrale, men prøver hele tiden å vise seg fram, men nå synes jeg at det er helt greit, jeg! Nå, hva synes dere om at jeg plutselig skifter mening, det er irriterende og forvirrende, ikke sant?! Og hva med dette nye programmet, Absolutte? Å, endelig et helt program om kjendiser og popstjerner, akkurat det vi trenger!

 

Nå har jeg prøvd å dumme ut norsk media for at de tar med overflødige oppspinn, men de trenger også å bli dummet ut for at de sensurerer og filtrerer viktige nyheter. De vil for eksempel ikke vise lik eller annet ”æsj” på lørdagskvelden. Å nei, HJELP, et menneske uten puls, dette har jeg ALDRI sett før og dette er bare såååååå ekkelt, altså! Jeg vil verken se eller høre at 40 000 barn dør av sult hver dag når jeg skal på byen for å kose meg! Jeg koser meg ved å drikke Coca Cola og spise en BigMac, selv om jeg egentlig har mistet matlysten!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil