Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ferien

Ferien

Handler om å være ung og hvor fort humøret kan forandre seg.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.05.2002

Jeg satt der igjen. På baren med drinkglasset som min eneste venn hardt festa i håndhulen, og trynet plassert midt på bardisken. Jeg var lei! Lei av ferien! Lei av å være i Hellas! Lei av å savne vennene mine! Lei av å ikke finne noen å gå ut med!

 

Jeg savnet til og med kalde vinter-Norge og grovbrødskiva med Norvegia-ost på. Det sier vel alt om mitt savn og min ensomhet! Alle de flotte strendene og den flotte vanntemperaturen kunne ikke måle seg opp mot viruset : ensomheten og savnet, som jeg hadde blitt angrepet av i Hellas. Sikkert det værste viruset man kan bli angrepet av mener nå jeg.

 

Det satte seg i hele kroppen, men jeg kjente den best i hodet og i lungene. Da jeg tenkte presset det på hjernen og da jeg pustet stakk den meg hardt i lungene. Heldigvis var det lenge siden jeg var blitt angrepet av dette ”viruset”, men dette gjorde kroppen fullstendig uforberedt. Jeg hadde ingen motstand å gi. Bare håpet på at noen kunne komme å befri meg var det eneste som var igjen.. Elendigheten føltes som et faktum etter å ha tilbrakt hele fem lange kvelder uten tegn til det motsatte kjønn under 25, og over 16!

 

Jeg lå hvilende på hånda og lå i svært dype tanker om hvor ille jeg egentlig hadde det. Lå nesten halvsovende etter av å ha lest etiketten på alle flaskene og lest tittelen på alle bildene en million ganger.

Plutselig kom ei jente gående inn i baren og satt seg rett ved siden av meg. Det måtte være en drøm! Jeg trodde ikke det var sant! Kløp meg hardt i venstre arm.. Det gjorde vondt.. Gnidde meg i øynene. Hm... Hun satt der fortsatt, og var like pen! Jeg ble sittende å se på henne i en liten stund.

Hun så nordisk ut, så kanskje jeg kunne være heldig å slippe å snakke engelsk?

Jeg hørte hun spurte om hun kunne få en øl. Hun spurte på norsk! Er det mulig å være så heldig? ”Medisinen” sitter rett ved min side. Hva annet kunne jeg gjøre enn å gripe sjansen?

Jeg sa: ”Den ølen spanderer jeg!”. Hun så litt sjokkert ut. Sikkert av å høre en norsk stemme, for drinker hadde nok jenta blitt spandert på før!

Hun smilte til meg og sa ”takk”. Ikke sånn vanlig smil og vanlig ”takk” , men helt spesielt. Det varmet i hele kroppen når jeg så henne smile. Jeg ”smeltet ” momentant for henne. Hun bare strålte av nydelighet!

Jeg dyttet i meg litt mer selvtillit, for det hadde forsvunnet etter angrepet av ”viruset”.

 

Jeg flyttet meg en krakk nærmere henne. Ble nervøs.. Kjente at hele kroppen ristet som en forskrekket unge! Kunne ikke ødelegge denne sjansen! Etter å ha latt tankene falle og kroppen roe seg ned klarte jeg å få presset ut noen fornuftige ord fra munnen.

 

Jeg spurte hva hun het. Hun het Siri. Hun virket veldig interessert i å prate, så jeg lot ordene ”løpe”. Vi satt å pratet med en god tone og et smil rundt munnen, og sånn ble vi sittende lenge, før vi dro ned til et utested med stort dansegulv. Jeg kjente at kroppen ble frigjort fra ensomheten. Det var en følelse som kun kan beskrives på en måte: Fri! Det var så deilig. Hele kroppen følte seg lett som en fjær og selvtilliten var helt på topp. Vi danset til sent ute på natta.. Bare danset og så på hverandre med flørtende blikk..

Hadde ikke hatt det så gøy på lenge!

Denne jenta var så snill og sjarmerende. Hun var helt spesiell for meg.. Hun hadde gjort ferien min til noe bedre!

Vi la planer for resten av ferien på Naxos. Jeg følte at livet var fullkomment, men jeg hadde ikke tenkt på hva som ville skje etter at ferien var over…

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil