Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En annerledes skoledag

En annerledes skoledag

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.05.2002
Tema
Skole

Jeg stod opp om morgenen og kikket ut vinduet. Det regnet! Jeg gruet meg til å gå på skolen, fordi vi bare skulle ha kjedelige fag den dagen. Men jeg visste at jeg var nødt til å gå, så jeg kledde på meg en rød genser og en svart bukse. Jeg brydde meg ikke om hva jeg hadde på meg, for jeg visste at ingen ville like antrekket mitt uansett. Jeg gikk ut av rommet mitt og inn i stuen. Helt tomt. Jeg var alene hjemme. Jeg gikk inn på kjøkkenet og der lå der et helt, grovt brød. Jeg kjente at jeg var litt sulten, men jeg klarte ikke tanken på å spise da. Jeg tok allikevel og smurte på syltetøy på en brødskive. Jeg la den i matboksen og i sekken. Jeg tenkte at jeg måtte klare å få i meg noe mat på skolen.

 

Jeg kledde på meg og gikk bort til bussholdeplassen. Bussen var ikke kommet, men den kom bare fem minutter etterpå. Jeg gikk inn på bussen, og hørte noen si ”hei!”. Jeg forstod ingenting. Jeg trodde ingen ville orke å si ”hei” til meg. Jeg svarte ”hei!” tilbake og trakk litt på smilebåndene. Jeg så etter en plass å sitte, da plutselig Mette, som alltid hadde hatet meg, spurte om jeg ville sitte ved siden av henne. Jeg smilte og sa: ”ja, gjerne det!” Hva hadde skjedd med alle de uvennlige personene? Plutselig virket det som om alle var blitt vennlige.

 

Vi var fremme på skolen ca. et kvarter etterpå og jeg gikk ut av bussen og rett inn i klasserommet vårt. Det var litt glatt på veien, men jeg klarte å holde meg på beina. En kunne jo ikke vente annet en at det var glatt, når vi var midt i desember. Jeg kom inn i klasserommet og der kom et lite ”hei” ut av meg. Alle snudde seg og så på meg, men det var ikke de samme dumme blikkene som hadde vært før. Nei, nå smilte de, og svarte ”hei” eller ”hallo”. Klokken ringte og jeg satt meg ned på stolen min. Læreren kom inn, og vi begynte timen som vanlig. Det ble friminutt, og jeg gikk ut. Så kom Mette, Karianne, Elise og Catrine ut. De kom bort og snakket til meg, som om jeg hadde vert en del av ”gjengen” deres hele tiden. De snakket med meg som om jeg var en veldig god venninne. Jeg kjente en helt vidunderlig følelse inni meg. Kunne virkelig alle være venner? Klokken ringte for andre gang og vi gikk samlet inn til timen. Vi hadde en time på 45 minutter og det ble atter en gang friminutt. Nå var det matfri. Jeg satt i klasserommet og spiste. Jeg klarte å spise hele skiven med syltetøy. Hva hadde skjedd? Jeg kom på skolen, alle var snille, den ”kule” gjengen kom bort til meg og snakket, jeg klarte å spise opp maten min. Alt var helt forandret.

 

Skoledagen sluttet, og jeg tok bussen hjem igjen. Ingen sa noe dårlig om noen. Alt var bare helt vel. Jeg gikk av bussen, på bussholdeplassen og gikk hjem. Da jeg kom hjem var både mor og far hjemme. Mor hadde laget lasagne til middag. Hun visste at det var min favoritt.

 

Dette hadde vært en helt annerledes skoledag. For så vidt en helt annerledes dag. Jeg var bare KJEMPELYKKELIG!!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil