Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Curling

Curling

Kåseri om curling, ikke helt som "vanlige" OL-grener.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.04.2002

Glem fotball, basketball, svømming, og alle andre meningsløse sporter. Curling er den nye publikumssporten. Folk strømmer til hallene for å la seg fascinere av Trulsen & co. De gisper hver gang en spiller koster intenst eller sender en stein som så vidt treffer en annen stein.

 

Selve spillet curling er skikkelig gjennomtenkt og virkelig genialt. Man sender en såkalt ”stein” på isen, mens noen andre koster og skriker. Flott, tenker folk, men de skjønner ikke helt reglene, de bare jubler når det ser ut som spillerene er fornøyde.

 

Franske oster er ”fabolous”, sier vi. 30% geitemelk og 70% myggel. Nam nam. Men curlingspillere kan ikke spise det.  De må tenke på karbohydrater og proteiner. De må ha havregryn og skummet melk. Det er hardt å være curlingspiller. Intense økter i høydehus og knallharde treninger med melkesyreverdier ikke engang en kenyaner fra boigadalen kan oppnå. Miljøet er hardt. Curlingspillerene må ofte ty til doping når presset blir for stort og treningsmengdene for mange. De må holde matchvekten, eller ølmagen som andre kaller det, ved like.

 

Det er fantastisk fascinerende hvordan en gjeng overvektige karer i grilldress oppnår heltestatus blant det norske folk. Det er ut med veltrente kropper og flott utseende, nå er det valker og hente sveis som er inn.

 

Pål Trulsen må være vår tids moderne utgave av MacGyver i grilldress. Med andre ord; han hadde glidd rett inn i campingmiljøet...

 

Bare sleng deg på curlingbølgen mens den ennå pågår. Skynd deg i butikken og kjøp grilldress og koster med engang og legg deg i hardtrening. Det er tross alt bare 4 år til neste vinter OL...

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil