Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Er gud død?

Er gud død?

Guds betydning for meg som ateist. Prøver å latterliggjøre kristne.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.04.2002
Tema
Kristendom


Religion "suger", hvorfor kan ikke mine slemme og ugudelige handlinger rettferdiggjøres med en egen fornuft? Hvorfor er det å leve så alvorlig? Gud har alltid ropt på meg for å lokke meg til himmelen. Han har bedt meg om å aldri synde, han lokka meg med pen stemme, lekre damer. Nå er jeg så voksen at jeg verken er redd for å komme til himmelen eller Helvete. Men gjennom hele barndommen og ungdommen har jeg blitt plaga av Guds stemme. Gud står for alt som er godt, djevelen står for alt som er ondt. Gud har vært i mange av mine drømmer, der har han fortalt meg hvordan jeg får den ultimate lykke. Jeg må være tolerant, alltid være snill mot alle, smile til fiender, ha et pent sinn. Men jeg må holde meg unna alt som er ondt, ikke la djevelen overta min sjel, da kommer jeg til Helvete. Jeg må ikke banne, ikke være slem mot noen, ikke ha slemme tanker, ikke ruse meg på alkohol eller narkotika.

 

Han sendte et lyn første gang jeg banna, den traff et tre. Noen måneder senere var jeg slem mot ei jente, dagen etter at ho sa at jeg var klassens snilleste gutt. Vi lekte en kongen-på-haugen lek, på en stang som vi balanserte på. Den gangen visste jeg at alle jeg satt pris på ikke alltid var snill mot alle. Så jeg trodde jeg visste hva som måtte gjøres for å bli slått vennskapelig på brystet. En sur vind streifa den ubalanserte jenta. Da hørte jeg Guds stemme: "Gjør mot andre det du vil de skal gjøre mot deg." Mor og far ga meg husarrest i en måned og sa at det var Guds vilje, og som de sa: "Det er 3 typer mennesker: Noen kommer til himmelen, andre kommer til fengsel, og de tredje kommer til Helvete. I løpet av denne måneden må du finne ut av hva slags menneske du er." Ja, jeg banna. ja, jeg var slem mot jenta. Rop et banneord 6 ganger og du forstår hvor ille det er. Faen, hva betyr det? 4 bokstaver, la meg vri litt på ordet, nafe og efan og nefa og anef. Effen er stygg, ikke faen om jeg er et dårlig mennesket på grunn av en bokstav. Alle vet at jenta sutrer bare en sur vind streifer ho. Og hvorfor ikke få brukt innestengt raseri? En liten touch og ho får grus i nesa tenkte jeg.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil