Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Baksiden av månen

Baksiden av månen

En novelle om kroppsfiksering.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
09.04.2002
Tema
Kropp

Det er lørdag og vi skal på fest. Vi står på bade og prøver klær. Ine og jeg, vi er liksom bestevenninner, vi har egentlig ikke så mye til felles det bare er sånn.

 

`Nei du må ha en lysere bluse, den der får trynet ditt til å se ut som en rosin`

Jeg tar en lysegul bluse frem og prøver den, syns ikke den ble noe fin, brystene mine ser for små ut. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men hver gang jeg er sammen med Ine føler jeg meg så dårlig, hun er jo så mye penere og velskapt. I motsetning til meg som er feit, har stor nese, posekinn, små bryster, og stor rumpe. Ine tar på en rosa leppestift på, hun ser akkurat ut som en modell.

 

Det er alltid fullt av gutter rundt Ine, det er ikke rart, hun er jo perfekt, men allikevel klager hun over at hun er for feit, og at hun skal få silikon i brystene. Hennes største ønske er å bli modell, skulle ikke være noe problem for henne

`Hva er det med deg da?`

`Ser ut som du har sett din egen grav jo, ta på mer rouge så slipper du å se ut som et spøkelse`

 Er det virkelig så enkelt?

 

Jeg prøver og prøver, men ingenting måler seg med Ines antrekk, det er vel fordi hun har en finere kropp å kle de på. Tilslutt klarer jeg å bestemme meg, jeg tar en hvit bluse og en svart bukse. Ine er kledd i en rød utringet topp og et svart miniskjørt, hun ser så lekker ut, skulle ønske det var meg.

 

Festen går som vanlig, Ine blir sjekket opp av minst 20 gutter og tilslutt ender hun opp på et soverom med en kjekk eldre type. Det er håpløst, hver gang er prøver å ta meg godt ut ser jeg bare forferdelig ut ikke rart ikke en eneste gutt har pratet med meg.

 

Mandags morgen, ikke en lett og sund frokost som jeg bruker, Ine sier det er viktig å spise riktig mat, hun studerer kaloritabeller hver gang hun skal spise. Og de vanligvis 1 1/2 time på bade, rundes ned til 10 min. Jeg pusser tennene, vasker ansiktet, drar børsten gjennom håret, før jeg går stirrer jeg på meg selv i speilet, så stygg tenker jeg. Men det gjør jo ikke noe siden det er det indre som teller, høh!

 

Ine står med en gutt på motorsykkel, de kliner heftig før han drar. Det første Ine sier når hun kommer er, `han er så skjønn altså, han sier jeg har det som skal til for å bli modell`

Jeg snur meg å går, er så lei av å høre på henne og hennes gutter. Det er tydelig at Ine kun har sett en side av meg, og så lenge Ine er Ine vil det være sånn.

 

Lærer Vige peker på ei tegning av månen.

`Så lenge vi er på jorda kan vi aldri se baksiden av månen`

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil