Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Historie om begynnelsen av AC/DC

Historie om begynnelsen av AC/DC

AC/DC fra a-å. Hvorfor kaller de seg f.eks. for AC/DC?

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
09.04.2002
Tema
Rock

I 1960 årene slet folk i Skottland og England med dårlig økonomi og med dårlige fremtidsutsikter for å få en bedre levensstandard. I Australia derimot, som var et stort kontinent med en liten befolkning og store naturresurser, lokket den Australske regjeringen med et fordelaktig innvandringsprogram. Folk ble tilbudt å reise dit for en billig penge: Ca. ti pund pr. hode.

 

I 1963 bosatte William og Margaret Young seg i Sydney med åtte av deres ni barn.

 

Når familien Young flyttet til Sydney dannet George en gruppe som de kalte ”Easybeats” med Johannes Jacob Hendrickus Vandenberg, bedre kjent som Harry Vanda. I midten av 1960 åra var bandet en av Australias mest populære gruppe. Men i 1970 ble bandet oppløst. Vanda og Young reiste tilbake til Sydney for å jobbe med Ted Alberts nye firma: Albert Productions organisation. Suksessen til gruppa ”Easybeats” hadde en stor innflytelse på George Youngs brødre Malcolm og Angus.

 

Malcolm spilte akustisk gitar først, men skiftet fort til elektrisk. Med gode råd fra George gjorde han stor fremgang. Angus lekte med sin eldre brors gitar før han fikk en egen av sin mor. Malcolm sluttet skolen som femten åring og hadde utdannet seg som en vedlikeholdsarbeider. I 1971 føyet han seg til bandet ”Velvet Underground”. Pussig nok var den opprinnelige sangeren i bandet kalt Brian Johnson.

 

I 1972 inviterte George Malcolm og Angus til å bli med i hans nye band: ”The Marcus Hook Roll Band” for en innspilling av hans nye album: ”Tales of Old Granddaddy”. Egentlig tok ikke George og Harry ikke dette prosjektet seriøst. De trodde det ville være en god ide å inkludere George sine brødre, for at de kunne se hvordan innspillingen foregikk. Dette var det første Angus og Malcolm gjorde før AC/DC. Angus sluttet skolen da han var fjorten år og ni måneder.(Den lovlige alderen man måtte være for å slutte skolen). Han begynte han å jobbe i et myk-pornoblad, som trykker.I mellomtiden hadde Angus dannet sitt eget band ”Tatrum”, og han hadde blitt en dyktig musiker gjennom bare å bare spille etter de platene han kunne få tak i.

 

Når bandet ”Velvet Underground” ble splittet, bestemte Malcolm seg for å danne et enmanns-gitarband med en keyboard spiller. Han forandret imidlertid mening og kom fram til at han trengte enda en gitarist. Det ville bli bedre musikk ut av det, og han gikk derfor til Angus for å få hjelp.

 

Malcolms visjon for sitt nye band var røff boogie musikk blandet med Langt hår og høyhælede støvler. Malcolm kontaktet tromissen Collin Burgess som hadde erfaring med forskjellige band, bassisten Larry Van Knedt og sanger Dave Evans. Navnet AC/DC tok de fra noen bokstaver på baksiden av en støvsuger.

Malcolms søster sa:,,Det har noe med elektrisitet å gjøre”.

Forkortelsen AC/DC står for: ”Alternating Current/ Direct Current”

 

Deres første opptreden var på nyttårsaften i 1973 i en liten klubb i Sydney kalt ”Chequers” De spilte noen sanger fra Rolling Stones, Chuck Berry og Beatles.

 

AC/DC var født!!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil