Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Moter

Moter

Kåserende og ironisk om dagens motesamfunn.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
24.03.2002
Tema
Mote


Det å kle seg riktig og å følge moten blir stadig viktigere, og moteskaperne får flere og flere tilhengere, for hver gang moten forandres. Nå i vinter var jo borrelåser det hippeste på markedet, det gikk, heldigvis, fort ut igjen, for ellers kunne dette ha blitt en dyr mote. ”Så praktisk med borrelåser da,” tenkte jeg, ”mye raskere enn knapper, og innmari kult.” Så lik femti prosent av Norges befolkning gikk jeg ut og kjøpte meg skjørt med borrelås nedover siden, og meget fornøyd med mitt kjøp viste jeg meg stolt frem i mitt nye, moderne skjørt. Fullt så fornøyd var jeg ikke da jeg etter første vask måtte vedkjenne at skjørtet var ødelagt, for den meget praktiske borrelåsen viste seg upraktisk i vask, der den hadde hengt seg opp i skjørtestoffet og dratt ut masker i stoffet. Men det ble i det minste rent da…

 

Jeg kom på at jeg skulle skrive om moter, her i forrige uke, da jeg så noen tenåringspar i byen, det var da det slo meg hvor praktisk det var for disse parene å være sammen! De mest populære jentene er de som har de trangeste, og mest gjennomsiktige buksene. Disse buksene er forresten ikke bare trange, det er også kappet av rett under kneet. Lurer på hvem som fant på den idéen forresten, å kappe av bukse rett under kneet, mener jeg…De fungerer jo supert til å vise frem sommerbrune legger i (særlig hvis buksa er hvit, som den da gjerne er…), men litt mindre praktisk er det når vinteren kommer, og kulda setter inn for fult. De stakkars jentene frysere jo leggene av seg der de går ute i mange minusgrader, men det er her guttenes rolle kommer inn. For når gradene kryper for langt nedover gradestokkene er det jo praktisk å kunne krype opp i kjærestens store bukser, jenta får varme de forfrossne leggene sine og gutten slipper bryet med å trekke på seg buska som til stadighet havner på knærne.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil