Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Genmodifisering av mat

Genmodifisering av mat

Problemstillinger rundt genmodifisert mat.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.03.2002


Genmodifisering av mat er et meget omdiskutert emne verden over. Meningene er motstridene og selve kjernen i saken er så mangt. Ukjente og kjente bivirkninger er helt klart et viktig tema, men også etikken bak det hele berører mange. Å genmmodifisere mat går kort fortalt ut på å forandre arvestoffet hos dyret eller planten som skal bli til matvare. Med andre ord kan man da produsere de beste tomatene, de mest motstandsdyktige agurkene, og de største oksene. Det er jo klart at dette vil kunne hjelpe til å motvirke hungersnøden vi står ovenfor i verden i dag. Men det finnes ulemper også, ulemper av rimelig stort format.

 

Mer mat. Bedre mat. Sunnere og mer næringsrik mat. Alt dette høres jo nesten for godt ut til å være sant, og det er nettopp det, det kanskje er. Man vet nemlig ikke hva de langsiktige bivirkningene av genmat er. Forklaringen på dette finner vi i at denne vitenskapen rett og slett ikke har eksistert lenge nok til at slik kunnskap forekommer. Det må også nevnes at det allerede er påvist bivirkninger hos enkelte genmodfiserte produkter. Det er bl.a. er oppdaget kreftfremkallende stoffer i melka hos visse genmodifiserte kuer, og genmat kan også føre til ekstra sterk allergisk reaksjon hos personer som sliter med dette. Men så langt som utviklingen har kommet i dagens teknologi, er jeg nesten bombesikker på at disse fysiske ellementene kan forandres til det bedre i fremtiden.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil