Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Dagens vold

Dagens vold

Tekst om vold og ungdom.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
08.03.2002
Tema
Vold

I dag er det ikke bare krangling og skyting på flasker sånn som det var i gamledager.

Nei da!!

Nå dreper de nemlig hverandre, og skyter ikke på flasker.

Nå er det trusler, knivstikking, ran og skyting

Folk går på gata med pistolen i lomma.

Noen skyter helt uten grunn det skulle ikke vært lov å lagre våpen bortsett i fra politiet de har bruk for det og ingen andre!!!!!!!!!!!!

Hva skal vi vanlige mennesker som ikke er i politiet med det????

Ja, si det.

Hva er grunnen til at vanlige og uvanlige mennesker blir så gærne at de blir med i sånne dritt miljøer hvor de skyter, knivstikker og slår hverandre rett ned?

Det går jo an å la være og være med i sånne miljøer.

Selv om over halvparten av de som er kriminelle er utlendinger i fra andre fattige land.

Men dette miljøet er stort sett ungdommer i jevnalderen.

Jeg utelukker ikke at de eldre ikke skyter hverandre også.

Man så jo det på de som spilte bridge.

 

Felles for alle ungdom som er med i dette miljøet er at foreldrene ikke passer godt nok på tennåringene sine og bare lar de gå mens de sjøl sitter hjemme og drekker seg kanon dritings.

De er unge. De sparker fotball og smeller kinaputter som alle andre. Etterpå trekker de kniv og raner en tilfeldig forbipasserende barn. De har lyst på ting, og derfor raner de og det er deres argument uten å unnskylde seg. Men alt handler om et ord respekt. Respekt gir status. Dette får du ved å vise at du tør å bruke vold når det kreves av deg. Eller ved å rane. Det synes som de for lengst har overtrådt grensene som det voksne samfunnet har satt for hva som er lovlig. I stedet har de sine egne etiske regler. Språket snakkes ved hjelp av muskler og trusler.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil