Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Påskeferien

Påskeferien

Kåseri om påskeferie.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.03.2002
Tema
Påske

Vet vi egenlig meningen bak hvorfor vi feirer påske? Liker vi egentlig det vi gjør i påskeferien, eller er det bare noe vi gjør på grunn av tradisjon? Påske skal være en tid der vi feirer at Jesus sto opp fra graven for mange tusen år siden. Men gjør jeg det, eller kjenner jeg noen som gjør det, nei da! Feirer man Jesus sin oppstandelse eller feirer man en uke fri og en tur på fjellet?

 

De fleste reiser i sine stappfulle biler opp gjennom svingene i 5 timer til de kommer til hytten. Når de endelig kommer ut av bilene og køen begynner å forme seg utenfor utedoen, leter de etter nøklene som ikke har vært brukt siden året før. Etter å ha funnet nøklene i den siste lommen de leter i, låser de opp døren til hytten. Det er jo selvfølgelig viss ikke døren er frosten fast og det tar noen timer å åpne den også.

 

En annen ting som er en selvfølge med påskeferien og tur på hytten, er å gå på ski. Først så spiser man en kjempe stor frokost, fordi det kommer til å være det eneste å spise uten om kvikklunsjen til man kommer hjem. Så tar man på skiskoene som er to størrelser for små og prøver å gå fram og tilbake foran hytten uten å falle pladask på rompa. Og når alle er klare for turen drar man oppover fjellet. Når man har gått opp og ned i dalene i over 5 timer og har endelig bestemt seg for å snu, så bør man tenke på at tilbake veien tar like lang tid.      

 

Er alt dette verdt det, eller gjør vi dette år etter år bare på grunn av at det er en tradisjon? Om det er verdt eller ikke kan du selv bestemme.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil