Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Dagen derpå

Dagen derpå

En smårar fortelling om å være fyllesyk.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.02.2002
Tema
Fest

Ved siden av meg ligger en nydelig jente og jeg tenker for meg selv at det må ha vært skikkelig fest i går selv om jeg ikke husker no’ av det. Jeg svelger et enormt parti luft før jeg tar mot til meg og reiser meg opp fra den deilige, varme sengen. Hodet mitt verker som om det var en utvidende ballong på vei til å sprekke. Nå er det mitt oppdrag å hindre dette i å skje. Hvis jeg ikke hadde vært så forbasket fyllesjuk så…

 

-Ohrch, hvor er toalettet? Nils styrter hvit i ansiktet inn på do og det kommer noen grusomme lyder og stønning etterfulgt av en eller annen merkelig grunn; latter. Ja, ja sukker jeg og spaserer videre mot målet. På venstre side av meg oppdager jeg plutselig at DJ’en og et svært drog av en dame ligger på gulvet, øverst ligger damen og han puster ikke. Det er jo forståelig, for hun er skikkelig svær og meget tung. Jeg får vel ringe en ambulanse, tenker jeg for meg selv, finner frem en kaffekopp og setter på trakteren.

 

Nils kommer stabbende bortover mot bordet jeg sitter ved. Nils er ikke akkurat verdens smarteste, men med sitt mørke, midtskilte hår og brede skuldre er han ganske populær hos damene. Han har også en tendens til å bli ekstremt kvalm hvis han holder inne en latter, det er ikke akkurat en fordel. Men med en gang han setter seg, blir han atter hvit i ansiktet og styrter inn på do, igjen etterfulgt av latter.

 

Denne gangen er han ganske rar i ansiktet, som om han holder på å le seg ihjel. For å prøve å starte en konversasjon sier jeg: -Oh, jeg må slutte med disse festene, bakrusen kverker meg!… Hva er det du ser sånn på? –Gå og se deg i speilet, sier Nils, fremdeles med det idiotiske uttrykket i ansiktet. Han spruter atter ut i nytt latteranfall. -Uææh!! Må ha smertestillende!!! jeg tror aldri jeg har skreket så høyt før og Nils ble fullstendig vettskremt.

 

-Senere ankommer det to ambulanser på stedet, den ene ble kverket, den andre skjøt seg selv, ha, ha. Det ser ikke så gale ut, sier Nils og prøver å være trøstende.

-Det kan du si, du har sikkert aldri hatt en kvise!

 

Der kommer ambulansen og DJ’en blir båret bort. Målet er dermed oppnådd: De smertestillende er vel fordøyd, bakrusen er borte og jeg kommer definitivt ikke til å ha vill fest på lang, lang tid!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil