Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Terrorismen og massemedia

Terrorismen og massemedia

Stilen handler om hvordan mediene viste terrorangrepet mot USA

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.02.2002


Terrorismen som herjet Amerika, en vanlig tirsdag i September, har påført hele verden smerte og frykt. Ingen kan føle seg trygge lengre, uansett hvor man måtte befinne seg.
Terroristene har bevist at terroraksjoner kan finne sted hvor som helst, selv de antatt sikreste steder som New York og Washington.


Pressen har følgt terroren fra sekundet det første flyet traff målet sitt til det siste flyet styrte i et ubefolket område, som mest sannsynelig var et mislykket oppdrag. Pressen har gjort hele verden øyenvitner til hendelsene, ved å vise folk filmer og bilder av terroraksjonen.
Mange mener dette er en positiv ting, mens andre er tvilsomme til all "oppstyret" pressen har laget.
Jeg selv har en lillesøster på 11 år som ble gangske skremt da hun satt og så på tv, når ekstra nyheter plutselig spratt opp å viste fryktelige bilder av fly som fløy inn i bygninger, folk som hoppet ut av vinduer i 80. etasje for å unngå flammer og folk som flyktet for livet da WTC raste sammen.

Enkelte bilder/filmer som nyhetene viser, egner seg ikke helt for de minste barna våre. Men de fleste er enige om at verden må få vite om slike hendelser, det har faktisk noe å si for hver enkel av oss. Slikt kan skje hvor som helst som tidligere nevnt.
Terrorangrepet mot USA har knyttet hele verden sammen, selv de politikerne som "står i mot" USA, har vist støtte og omsorg og tilbyd hjelp. Land fra hele verden har gått sammen med USA om et svar på hvordan terror skal besvares.

USAs president sa bare et par dager etter de tragiske hendelsene at terroristene skulle jages og slås ned. Alle nødvendige midler vil bli tatt i bruk i jakten på de skyldige, og de skyldige vil bli tatt
Det amerikanske amfibiefartøyet "Essex" forlot nettopp marinebasen Sasebo i det sørlige Japan. Det store krigsskipet var skal å få følge av den over 6.000 tonn store atomdrevne ubåten "Bremerton".
Fredag forlot også et hangarskipet med 70 jagerfly om bord en japansk havn nær Tokyo. De tre skipene ventes å sette kursen mot Det indiske hav. Fra før er rundt 350 amerikanske fly i området Det indiske hav og Persiabukta, om bord på amerikanske hangarskip eller på baser i området.
Dette sier en del om hvordan USA vil og kommer til og besvare terrorisme. De vil bruke alt, og vil ikke nøle med noe.

Folk rundt i verden reagerer på hvordan Amerika besvare terroren. Blant teamene er at uskyldige folk kan bli rammet av amerikanske styrker når de setter i gang søket etter skyldige. Terrorister skjuler seg ofte i folkerike områder og en militær aksjon vil komme til å ramme uskyldige folk garantert. Amerikanske folket og regjeringer i andre land, har bedt USA om å tenke godt over hva de gjør før de gjør det.

Min mening er at USA burde bruke militære til å bekjempe terrorismen. Det er kanskje den eneste måten å få sakt til terrorister at de ikke er akseptert noen steder, spesielt når mange land rundt om i verden har sendt deler av sine militære styrker til USA. Men jeg er som mange andre, i mot at flere uskyldige menneske liv skal gå tapt. Spesielt i en feilslått militæraksjon.
En ting er viktig å få sakt. Over 5000 mennesker døde i Terrorangrepet mot New York forrige tirsdag. Er dette et høyt tall? Det spørs hva man sammenligner det med. Ikke sammenlignet med de 125 000 døde etter jordskjelvet i India i januar, de 30 000 i uværet i Venezuela i forfjord.
Heller ikke sammenlignet med de 60 000 barn som den samme tirsdagen dør av sult. Det at disse katastrofene ikke fører til samme mediedekning som angrepet på USA, er likevel lett å forstå. Det handler om direkte TV-bilder med høy ’det-kunne-vært-oss’ faktor. En menneskepåført katastrofe i motsetning til en naturkatastrofe og en trussel mot menneskefreden.
Slik fakta er rart og sammenligne, da ser man den store o overdrivelsen eller motsatt. Man kan stille seg det spørsmålet: Er amerikanske menneske liv er verdt mer enn andre?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil