Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Internettets utvikling

Internettets utvikling

Hei! Jeg vil bare få litt tips her. Jeg vet teksten sikkert er helt forferdelig, med masse feil, men vi lærer av våre feil :)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
03.06.2013
Tema
Internett


Internettet har blitt eit verdensomspennendane nettverk som alle kan bruke. Vi finner brukare i så og si alle land, mange forskjellige kulturar. Internettet rommet et enormt mangfold av tjenestar men det kanskje mest populære er World Wide Web. Internettet er eit veldig vanskelig og omfattande teama å skrive utfyllande om. I denne teksten har eg valt å fokusere på internettets historikk, utvikling og internettet i dag.

 

Internett et verdensomspennede datanettvek som indeholder mange tjenester. Datamaskinar komuniserar med kverandre via internett. Det var da sistnevnte tjenasten ble lansert at antall brukere av internetttjenesten vokste eksposivt. Det er ingen enkelte personar som eier internett.

 

Det var på 1960-tallet at internettet ble utviklet. Projektet ble arrangert av US Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA).  Målet var å utvikle et robust kommunikasjonsverktøy som kunne brukes til å kommunisere ved eventuelle atomangrep. Etterhvert ble det brukt innenfor forskning og utdanningsmiljøer. Først i USA, deretter til resten av verden. Videre utover på 70-tallet gjennomgikk store framskritt teknologisk. Etterspørselen etter internett ble etterhvert stor, men DARPA sa at det fortsatt bare skulle brukes til ikke-kommersielle formål.


 

Det var ikke før utpå 90-tallet at internettet slo gjennom hos vanlig mennesker. Det var også på 90-tallet World Wide Web ble utviklet. Det har vokst enormt med antall brukere siden da. Firmaene så store inntektsmuligheter i å markedsføre produktene side på internett. Som du som bruker av internett har merket, har internett masse av reklame fortsatt. Aktører ser store pengemuligheter til å markedsføre produktene sine virtuelt. Det er likevel mange som tjener store penger på å lure folk på internettet så “lurerne” tjener penger.

 

Word Wide Web, og w3 som det også kalles, er det mest kjente innenfor internett. På w3  oss utføre mange tjenester som å overføre bilder, multimedia og andre typer informasjon tiljegnelig over nettet.  Det var forskaren Tim Berners-Lee som grunnla w3.  På starten av en nettsideadresse har du mest sansynelig lagt merke til www. En nettadresse er en side som brukeren av w3 tjenesten skriver inn i URL feltet. 1995 lå antall brukere på 30 millioner brukere på verdensbasis. I 2010 var det 2,08 milliarder brukere.

 

Veras fyrtse nettadresse http://info.cern.ch/. Denne nettsiden tilhørar også den fyrste web-serveren, samt er dette den fyrste web-adressen. Det var på begynnelsen på 90-talet da den ble lansert, nå fins det 80 millionar av slike typer nettsidar der ute på World Wide Web.

 

Internettet er stadig i utvikling. Det som trengs for å videreutvikle den populære tjenesten er gode programmerere og teknologien som skal til. I fremtiden kommer det kanskje en tjeneste som kan bestille mat fra butikken, når du sitter hjemme i din egen stue. Matvarene står klare til henting i butikken. I dag er internettet en viktig del av vår hverdag. Den har påvirket kordan vi tenkjar og handlar. Sosiale medier er også  ein viktig del av kvardagen for mange mennekjar. Folk brukar internett til å komunisere med kvarandre, finne informasjon og mange andre tjenestar.

 

Kilder:

http://no.wikipedia.org/wiki/Internett

http://snl.no/Internett

http://snl.no/Internett/historikk

http://www.daria.no/skole/?tekst=12386

http://info.cern.ch/

http://www.merete.com/cool/inter-idag.htm

http://www.webopedia.com/DidYouKnow/Internet/2002/Web_vs_Internet.asp

http://www.youtube.com/watch?v=1wUxWxYOdTE

http://www.youtube.com/watch?v=7_LPdttKXPc&feature=related

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil