Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Lykke til salgs?

Lykke til salgs?

En tekst om å være lykkelig. Var veldig fornøyd med denne, men det holdt dessverre ikke til en sekser.

Karakter: 5+ (bokmålstentamen, 10. klasse)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.05.2013


Det som har vært felles for alle mennesker i alle år er at vi streber etter noe. Dette «noe» er det som vi tror vil gjøre oss lykkeligere, mer tilfreds. For noen er det kjærlighet, familie, penger, en religion eller venner. Men hva gjør oss egentlig lykkelig? Og kan man kjøpe lykke?

 

Penger styrer verden og mennesket. Vi handler med tanke på pengene vi har eller ikke har. Når det er snakk om innsamling til veldedighet eller når vi trenger noe viktig er penger fint å ha, men er det alltid det? Det er en allmenn kjennskap at penger kan gjøre oss lykkelige en stund, men hvor lenge? Hvor lang tid går det før vi er lei av bilen, gitaren, kjolen eller boka? Etter en stund vil vi jo ha mer og blir kanskje egoistiske, griske, krevende og gjerrige. Da er jo pengene som er brukt en grunn til irritasjon og kanskje til og med ulykkelighet for noen.

 

Lykkelige lever lengre

Det sies at «lykke kan ikke kjøpes for penger». Det er de fleste enige i. Men penger kan fås som et resultat av lykke. Lykkelige mennesker får et mer vellykket liv i følge forskning.no. Et lykkelig menneske blir ofte sett på som en som har det bra og som er fornøyd med seg selv og livet, men likevel kan være trist og ha det vondt når noe bukker imot. Det er et sundt syn på livet. Det er de med et slikt syn som får bedre karrierer, mer penger, mer vellykket ekteskap og de lever faktisk lengre. Det gir mening når du tenker over det. De som liker maten mest, spiser mest. De som liker livet mest, lever lengst.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil