Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ingen elsker adrenalin

Ingen elsker adrenalin

Et kåseri om adrenalin.

Skrevet på tentamen i 9. klasse.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.05.2013

Ingen vil overleve, hvem vil virkelig bli eldre enn 70 år? Du vil det, andre vil ikke det. Sistnevnte bryr seg ikke om familien sin. Din bestevenn døde når han tok på et rullebrett. Rullebrett er livsfarlig, det etser opp huden din, det torturerer deg og det dreper deg.

 

Mange synes at sykehus er et hyggelig sted å være. Det er en samlingsplass for de som tar på rullebrett, men ikke minst de som egentlig vil dø, men som havner der mot sin vilje. Norge hadde ikke trengt sykehus, hvis ikke rullebrettet ble oppfunnet. Etsende hud er smittsomt, derfor får ingen på sykehuset lov til å få besøk av noen. Den eneste som besøker pasientene en gang i skuddåret, er den alltid så hyggelige legen. Alle pasientene elsker legen, han vil jo tross alt få de frisk.

 

På sykehuset er det totalforbud mot film. De som søker spenning har fått diagnosen ”For mye film”. Alle vet at de som søker adrenalin, har sett for mye på Michael Bay sine filmer. Michael oppfordrer direkte til å tenne på oljefat, deretter skal du gå rolig forbi fatet, som om ingenting skjer bak ryggen din. Det de kutter vekk i filmen er at den svakeste mannen i verden, nemlig Arnold Schwartzenegger fikk hjerteinfarkt, blodforgiftning og tinnitus rett etter scenen var filmet. Det å se for mye film kan gi deg en Rambo-avhengighet. Du prøver å være han hele dagen, men hvordan blir du enklest mulig Rambo? Du blir Rambo ved å overdose på en matrett, som kalles adrenalin. Adrenalin gjør deg slapp i kroppen, du orker ingenting og reaksjonsevnen din blir senket til samme nivå som geografi-læreren din fra barneskolen.

 

Når du kommer ut fra sykehuset er du immun mot etsende hud, nå er det skoene sin tur til å etse. Du vet veldig godt hvor hyggelig det er når folk på rullebrett kjører i bilveien. Det er enda hyggeligere når de kjører i motsatt retning av bilene. Alle bilister elsker barn på rullebrett, de synes det er så koselig at de okkuperer bilveien, de mener også at det er totalt ufarlig å oppholde seg i bilveien. Bilister, syklister og rullebrett-kjørere er gode venner. Ingen bilist har noensinne spylt spylervæske på vennene sine, bilistene har heller aldri prøvd å presse vennene sine ut av veikanten. Alle bilister er elskverdige bestemødre, som har god tid til å komme seg fra A til B, de smiler fra øre til øre og livet som pensjonist er deilig.

 

Hvorfor vil så mange ha denne matretten, som verken smaker godt, gjør deg rask eller gir deg positiv energi? Hvorfor blir barn, og til og med voksne fascinert av krig? Krig og adrenalin kan sammenlignes, i likhet med adrenalin er det i krig ingen form for spenning i det hele tatt, du vet alltid hva som skal skje og alle tar livet med ro.

 

Så hva er egentlig meningen med dette avslapningsmiddelet? Noen mener middelet er et paradoks, at det er kun noen få som får denne Rambo-effekten. Rambo-effekten går ut på at du løper naken inn i en skog, og skyter ned alle elgene du ser, bare fordi du er skogens konge. Rambo-effekten er med andre ord, effekten du får når adrenalinet pumper i takt med våpenet du brukte til elgemassakreringen.

 

Hvis denne trenden med adrenalin og spenning fortsetter, vil det ikke ta lang tid før elger blir en truet art, hvem skal da ta over tronen? Når elgen blir utryddet, hvilket dyr skal man da massakrere?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil