Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det virkelige og uvirkelige i meg

Det virkelige og uvirkelige i meg

Vanskelige og forvirrende tanker. Botemiddelet er på badet. En eske med reseptpiller.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.05.2013


Jeg vet ikke lenger hva som er mine tanker, og hva som ikke er det. Hvem er det som tenker? Er det jeg eller er det meg? Det ble stille noen ganger, mens andre ganger føltes det ut som hodet mitt skulle sprenge av de konstante stemmene du undertrykker. Det rare var jo at tankene var mine egne, men på en annen måte ikke. Det var mine tanker, men det var ikke jeg som tenkte. Mine tanker var ikke mine egne, de var spredt ut til alle av meg. Jeg husker den gang da jeg ble spurt om jeg ville være med på klassetur med noen eldre elever. Det fikk hodet mitt til å implodere. Bare det lille spørsmålet gjorde meg usikker på hva jeg skulle svare, og hva jeg skulle tenke. Alt bare sugde seg inn i en liten del av hjernen min for så å skape et vakuum av tanker. Alt ble stille. Det varte ikke lenge, men det var godt i den korte stunden det var det.

 

Senere den samme kvelden skulle jeg gå på butikken. Heller ikke det er enkelt når man har tanker utenfor sitt eget hode. Jeg kunne ikke gå bort til kassen og si hallo, fordi det ville ikke vært meg. Jeg ville gått bort til kassen og til min beste evne prøvd å ikke få øyekontakt med den om var der. Ikke nødvendigvis for å være slem, men for å slippe det dømmende blikket som fulgte meg overalt. De syntes sikkert at jeg ikke var hyggelig. Men det var jo ikke meg; det var noe inni meg. Noe jeg ikke hadde kjent lenge, men fortsatt hadde blitt altfor nær.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil