Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En nasjon i sjokk

En nasjon i sjokk

Tar for seg terrorangrep mot World Trade Center i New York 11. september 2001

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.02.2002

Tidlig en morgen den 11.09 i New York, det ser ut til og være en helt normal dag.
Alle går til jobb eller skole, men det som så ut til og være en normal dag endret seg fort.

Kl. 08.48 kom et fly lavt over bakken og mange folk syntes det var merkelig så de så opp, der kom et passasjerfly med tre til fire kaprere om bord. De traff det ene tårnet i World Trade Center og det kom en eksplosjon og begynte og brenne. Brannmenn kom straks til stedet og prøvde og redde så mange som mulig oppe i tornet.

Kl.09.06 kom det et nytt passasjerfly mot det andre tårnet i World Trade Center, denne gangen så hele USA på hvordan noen kunne være så dumme og sende et fly inn i en bygning hvor det jobber tusen hvis av folk. Det kom først en eksplosjon og deretter sto også den skyskraperen i brann. Det kom enda flere brannmenn og politimenn til stedet. Mange av dem gikk også inn i det andre bygget for og prøve og redde de som går an. I World Trade Center jobbet det 50.000 mennesker. De som satt hjemme i stua og så på dette kunne se at folk hoppet ut av etasjene, noen brukte gardiner som falsjerm. Men det gikk dårlig. Men det var ikke slutt med det.

Kl.09.43 kom det et fly til men det var ikke mot World Trade Center som de to andre flyene, nei dette var mot forsvarsdepartementet, Pentagon, i hovedstaden Washington. Det er verdens største bygning og der jobbet det 24.000 mennesker, flyet skal ha landet litt utenfor bygningen men eksplosjonen var så stor så døds tallet kan komme opp i 800.

Kl.10.10 fikk dem en melding om at enda et fly er styrtet men det var i Pittsburgh i Pennsylvania, vest for New York. Dett flyet var også kapret men her kom ingen på bakken til skade. Ingen vet helt sikkert hvor dette flyet var på vei hen, mange tror dette flyet var på vei til Det Hvite Hus men ingen vet det helt sikkert.

En time etter terror angrepene på World Trade Center kom det mange ikke håpet på skulle skje, den ene bygningen i World Trade Center raser sammen og mange dør blant annet mange brannmenn og politimenn. Men så plutselig raser den andre bygningen i World Trade Center også, det fryktes at rundt 400 brannmenn og politimenn er døde og flere tusen som jobbet i World Trade Center er døde.
I disse dager holder holder de på og lete etter overlevende men rednings arbeidet blir ikke lett, for de det er store mengder med betong over dem som kan være levende i ruinene. Men folk har begynt og håpe på at de skal finne flere overlevende etter at de fant overlevende den 12.09. Den 13.09 fant dem 6 personer til i livet, 5 brannmenn og en dame.
Den 11.09 kommer alle til å huske som den verste TERROR AKSJONEN som noen gang har hent. De kommer til og minnes om alle de som døde den dagen, mange kommer sikkert til og spørre seg selv om hvordan noen kan gjøre noe slikt mot så mange mennesker.

De nærmeste dagene er det forbudt for alle fly og komme inn i amerikansk luft rom, og de som prøver seg blir bedt om og snu ellers kommer de til og bli skyt ned av det amerikanske forsvaret.

Min reaksjon er forskjellige og mange, det er rart at noen vil ta sitt eget liv for og skade flest mulige mennesker og hva har de menneskene som måtte dø gjort dem??
Etter denne aksjonen kommer nok USA til og ta hevn mot de som står bak, men det spørs om det er lurt for dem kan ta hevn tilbake på USA og da blir det nok ikke lett og bo i USA mer.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil