Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Viten eller tro

Viten eller tro

Essay om forholdet mellom viten og tro.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.03.2013


”Du ender opp i helvete du”. Hvor mange ganger jeg har fått den slengt i ansiktet er usikkert, men det har blitt en del opp gjennom årene. Dette fordi jeg velger å ikke tro på en Gud, en Gud som aldri har vist tegn til eksistens. Det skulle gjerne vært en Gud. Jeg kunne virkelig trengt en å sette høyere enn meg selv men så mye som jeg ønsker meg en Gud å tro på, så vil jeg aldri gjøre det.

 

Religion er meg ganske ukjent. Jeg er døpt men har aldri trodd på Gud, jeg får det ikke til. Universets oppstandelse har alltid fasinert meg men der barn over hele verden blir fortalt solskinnshistorier om hvordan jorda ble til på 7 dager fikk jeg en bok om universet. Boken lærte meg noe viktig, at man ikke visste alt om alt. Man måtte være ydmyk og åpen for nye teorier og sist men ikke minst å være nysgjerrig. Alle barn er nysgjerrige, det ligger ikke bare i barns, men i menneskets natur å være nysgjerrig. Vi er jo tross alt homo sapiens, det tenkende mennesket. På grunn av denne nysgjerrigheten stiller barn mange spørsmål, men det er også slik dem får svar. Å svare noen er relativt ufarlig, man blir stilt spørsmål hver dag og man svarer på disse spørsmålene men barn er enkle sjeler, de er mottagelige for all den informasjon de kan få. Derfor er det viktig å tenke seg om før man svarer dem, kanskje ikke svare dem i det hele tatt. Hva om man presenterte informasjonen slik at de kunne svart sine egne spørsmål? ”Hvordan oppstod jorda?” Gi dem en Bibel og en bok om universet, la dem tenke selv, la dem finne sin egen tro. Om det er viten eller religion kan være det samme, bare dem velger det selv uten innflytelse uten ifra.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil