Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > På vei

På vei

Et barn blir kidnappet av en fremmed mann.

Karakter: 4+ (norsktentamen, 8. klasse)

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.02.2013


Naomi stirrer på seg selv i speilet på prøverommet med alle de dyre merkeklærene i armene. Plutselig oppdager hun et lite og hvitt håndtak i veggen. Det er en dør! Hun åpner den lydløst og titter forsiktig inn. Det er et stort og åpent lagerrom, med hylle på hylle fulle av dyre klær med noen dumme, ubrukelige merker på, akkurat som de hun har i hendene. Det lukter sterkt av nye, ubrukte klær, og lukten slår mot henne. Hun rynker på nesen. Litt lenger inn på lageret skimter hun et svakt grønt lys. En nødutgang! Tør hun å stikke av? Hun rygger og lukker døren varsomt, mens hun tenker som det knaker. Hun studerer speilbildet sitt. Det er noe galt med henne. Hver gang hun står foran speilet ser hun noe annet. Hun vet ikke hvordan hun ser ut eller hvordan hun så ut når hun var liten tenker hun argt. Hun lever i et mareritt som hun ikke klarer å våkne fra, og alt er Mannen sin feil.

 

Det var han som hadde tatt hånden hennes og sagt at hun skulle få den dukken hun hadde ønsket seg i flere måneder hvis hun ble med han. Da det skjedde, var moren fullt opptatt med å bestille noen togbilletter til Oslo for å besøke den eldre broren til Naomi og den pene kona hans Tine som var høygravid. Dermed fikk ikke moren med seg at hennes elskede seksårige datter, ble bortført rett ved. Mannen hadde dratt henne inn på et tog på motsatt side, som akuratt skulle til å kjøre. Naomi satt på fanget til det hun da trodde var en snill mann og vinket til sin mor mens toget tutet og kjørte av sted.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil