Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Er livet slutt, nå?

Er livet slutt, nå?

En mystisk mann dukker opp både på bensinstasjonen og i nærheten av hytta. Hovedpersonen er i villrede og forstår ikke helt hva som foregår.

Vil ha kritikk og tips videre! :-)

Skrevet i 8. klasse.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
08.02.2013
Tema
Grøssere


Jeg så ingen ting, kjente ingen ting, luktet ingen ting og hørte absolutt ingen ting. Hvor var jeg? Jeg stusset over den rare følelsen, var dette døden eller var jeg fortsatt i live? Eller var det en drøm? Tankene mine fløy rundt og jeg greide ikke samle dem. Jeg husket ingenting.

 

Snøen som dalte tett nedover himmelen, samlet seg på frontruten. Mamma og pappa hadde gått inn på bensinstasjonen for å kjøpe drikke, og jeg var alene i bilen. Jeg dobbeltklikket på hjem-knappen på iPhonen og byttet sang. Utenfor bilen la jeg merke til en mann, jeg vet ikke hvorfor jeg la så godt merke til han, men det var noe. Han hoppet inn i en liten varebil, og startet den. Den spydde ut svart eksos fra eksospotta, og jeg hørte til og med her inne i bilen at den brummet høyt. Den trillet ut av bensinstasjonen, i samme retning som vi skulle.

 

Øynene mine gled sakte opp. Bilen vår hadde stanset og vi var tydeligvis framme. Jeg var varm og hadde vondt i hodet. Jeg rettet meg opp og grep colaflasken som var plassert i lomma bak førersetet, jeg helte nærmere halve flasken i meg. Pappa og mamma var i full gang med å bære inn alle bagene inn til hytta, jeg latet som jeg fortsatt sov så jeg skulle slippe å bære. Når pappa hadde tatt den siste bagen åpnet jeg døren og trasket bort over terrassen som var dekt av hvit, kram snø. Mamma var nok borte ved vannverket, som vi kalte det, å skrudde på vann og strøm. Jeg åpnet døren og dro av meg de slitte joggeskoene. Pappa sto på kjøkkenet og ryddet inn i kjøleskapet. –Er du ikke helt våken ennå? Han tittet på meg og flirte. Jeg tittet i speilet og gjespet. Jeg hadde poser under øynene og hadde en forferdelig sovesveis. Jeg flirte tilbake. –Joa, nesten.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil