Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Medisinsk cannabis

Medisinsk cannabis

Artikkel om medisinsk cannabis.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
08.02.2013
Tema
Cannabis


«Cannabis er en fellesbetegnelse på plantene sativa og indica. De mest vanlige formene er marihuana og hasj»

 

I denne artikkelen skal jeg skrive om fordelene og ulempene med medisinsk cannabis. Dette er et aktuelt tema i dagens samfunn. Flere og flere land velger å legalisere medisinsk cannabis. Hvorfor skal ikke Norge gjøre det samme?

 

Cannabis kan være et bedre tilbud enn andre legemidler når det gjelder sykdommer som MS, Alzheimer, kreft, hiv/AIDS, psykiatriske lidelser og tyngre narkomani. Den medisinske effekten eller bivirkningene av marihuana er at det hjelper mot smerter og kvalme, samt at det kan gi økt matlyst. Hvis vi ser på andre legemidler som blir brukt til de samme sykdommene vil det være skremmende bivirkninger som kan gi store problemer for pasienten som muskelsvakhet, blodtrykksfall, hodepine og epilepsi anfall.

 

I legemidlene som vi bruker i dag er det sterke narkotiskestoffer som amfetamin, opium og morfin. Mange leger skriver ut resepter på disse sterke stoffene til pasientene sine. Legen til nordmannen Svein (40 år) ville at han skulle bruke legemiddelet Ritalin for å lindre ADHD symptomene sine. Ritalin består i hovedsak av amfetamin og blir skrevet ut til de fleste med ADHD. Svein nektet å bruke amfetamin og kontaktet en nederlandsk lege for å få medisinsk cannabis. Han sier til VG «det er latterlig at de som har ADHD og bruker amfetaminpreparater daglig, blir ikke sett på som narkomane, men som syke mennesker som får medisinene sine. Mens en person som bruker cannabis flere ganger om dagen blir sett på som narkoman, bare fordi cannabisen hjelper mot ADHD-symptomene.» Svein er en av ekstremt få som får bruke medisinsk cannabis i Norge.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil