Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Nettbruk blant unge

Nettbruk blant unge

Argumentere for og imot nettbruk blant ungdom. Gir også mitt syn på saken.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
09.01.2013
Tema
Internett

Ungdommer mellom 14-18 bruker 10-16 timer på datamaskinen i uken i følge aftenposten. Er dette bra? Er det noe negativt med for mye tid på internett?

 

Jeg synes det er mange positive og selvfølgelig noen negative sider med bruk av internett. Nette i dag blir brukt til masse forskjellig. For noen er det en hobby, for andre er det i jobbsammenheng, noen bruker det kanskje bare for å holde kontakten med hverandre. Mens andre bruker det til å kjøpe og bestille ting som er veldig greit og lett tilgjengelig på nette. Nettbruk er en veldig fin måte å holde seg oppdatert på. Aviser blir som regel oppdatert hele dagen, så du kan hele tiden følge med på hva som skjer. Bruk av internett kan å hjelpe deg i og bli bedre i fremmedspråk, jeg føler min bruk på datamaskinen har hjulpet meg i og bli bedre i engelsk i og med at store deler av internettet er på engelsk.

 

Men så er det jo og en del negative ting rundt nettbruk blant unge i dag. Som en del folk sier, er det kanskje letter å mobbe folk over nett, i og med at du kan være veldig anonym. Folk misbruker dette, fremstiller seg som unge kjekke mannfolk, men så er de egentlig noen gamle pedofiler som er ute etter unge jenter, og alt rundt det her er jo selvfølgelig ikke bra. Så man må være forsiktig når man er på nett, tenk over på hva du sier og aldri stol på en som du ikke har møtt i virkeligheten.

 

En annen ting som jeg synes er viktig å nevne i denne saken er at nettbruk kan ta veldig mye tid, folk blir avhengige og lukker seg inne, blir rett og slett asosiale. Det kan forstyrre enkelte personer i å jobbe med det de egentlig skulle. Alle vet jo at det ikke funker å ha oppe facebook og andre ting som kan være gøy når man skal jobbe med skole arbeid, eller en annen form for arbeid.

 

Så det er veldig mange meninger rundt nettbruken i dag. Sånn som jeg er vandt med nettbruk så er det en måte å holde kontakten med folk, være oppdatert med hva som skjer, og for enkelte er det kanskje bare en hobby eller tidsfordriv i de tidene du ikke har så mye å finne på!

 

Kilder:

http://www.aftenposten.no/kultur/Her-sitter-guttene-2_5-timer-hver-dag-7033361.html

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil