Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Om blikk kunne drepe

Om blikk kunne drepe

Oppgava var: det finnes mange måter å kommunisere på. Å kommunisere uten ord kan ha sterkere virkning enn å kommunisere med ord. Skriv en skjønnlitterær tekst der dette er tema.

Karakter: 6

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.11.2012


Det er vinter og kaldt. Jeg løper på isen. Løper langs brøytekanten imens tårene triller nedover kinnene mine. Jeg tar inn i en sidegate, vil komme meg ut av byen. Jeg vil bare vekk. Vekk fra alle de slemme menneskene rundt meg. Livet mitt er et rot. Jeg har lyst til å rømme, men så tenker jeg på mamma og hvor såra hun blir dersom jeg stikker av. Rundt neste sving er det mye trafikk. Bilene suser forbi og gir meg vind i håret. Jeg ser hovedveien nå, skal akkurat til å krysse gata da jeg hører en skimrende lyd bak meg. Jeg reagerer for seint. Lyset fra lastebilen blender meg, men plutselig blir alt svart.

 

Inne i alt det svarte kan jeg se et lite lys. Som en liten lampe som blir tent. Jeg tenker tilbake på høsten, når sommerferien var slutt. Jeg hadde hatt en fin sommerferie. Jeg hadde vært i Danmark, og kjørt rundt omkring i Tyskland. Vi hadde tatt danskebåten, mamma og jeg. Det hadde vært fint vær og vi hadde bada og kost oss masse. Vi hadde vært på handling i Berlin, og jeg hadde kjøpt en nydelig topp som jeg ble veldig glad i. Men så kom høsten, og jeg skulle starte på videregående skole. Jeg måtte flytte på en trang, liten hybel og måtte bo sammen med noen eldre studenter. Studentene var greie, var bare veldig rotete. Skolen var verre. Her måtte man se fin ut, ha merkeklær og farga hår. Jeg hadde flisete, svart hår og stygge klær som var gått av moten. I tillegg var jeg feit som en gris. Jeg var annerledes enn de andre.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil