Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det øde huset

Det øde huset

En mystisk og farlig jente oppholder seg i nærheten av et øde hus.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.11.2012
Tema
Grøssere


Ute var det bekt mørkt. Vinden rasla i treene, Kåre gikk tur i skogen med hunden sin. De var helt alene, men Kåre hadde en liten lommelykt. Kåre hadde på seg store støvler som man la veldig godt merke til, og hunden var svart med hvite flekker, hunden var langhåret og ble kalt for Dolly.

 

Brått hørte han et skrik der lyset kom fra, hunden begynte å bjeffe. Kåre tok forsiktig et steg tilbake menst hårene reiste seg i nakken. Han tenkte at det sikkert bare var vind eller andre som var i skogen, så Kåre fortsatte på turen i lag med Dolly. Han hørte skriket igjen, det var et jenteskrik, skriket var ikke langt ifra han. Kåre og hunden utvekslet et raskt blikk, før de sprang mot enden av skogen, pulsen var høg og han kjente hjertet i halsen. Det begynte å regne. Kåre lyste rundt i mørket, men der var det ingenting. Kåre sklei, for det var veldig glatt ute. Han begynte å blø på ankelen hans. Dolly satt seg ned og begynte å pipe og bjeffe. Kåre snudde hodet så langt bak han bare kunne for å se bak seg, ankelen blødde bare mer og mer. Bak han var det er stort tre, ikke noe mer. Han snudde seg tilbake igjen og tok på seg støvelen igjen og gikk mot enden av skogen ilag med Dolly. Der hørte han enda et jenteskrik og Dolly ble helt vill og rev løs bandet sitt og der forsvant han i mørket. Kåre sto helt alene og bestemte seg for å snu for å finne Dolly. '' Dolly?! Kom tilbake nå! '' Men han fikk ingen respons. Kåre satt seg ned igjen, og tok av støvelen, ankelen var helt opp hovnet og han klarte såvidt å gå.


 

'' Dolly! Dolly! Kom tilbake ! '' Kåre reiste seg opp igjen, og gikk så godt han kunne for å finne Dolly. Han gikk forbi mange Trær og kom til et gammel hus som var i veldig dårlig stand, vinduene var knuste, noen var til og med forsvunnet, døra var skeiv og taket var helt ødelagt. Han hørte på nytt et jenteskrik, han gikk bort til døra og banket på. '' Hallo? Er det noen her? Har noen sett hunden min? '' Døra åpnet seg men det var ingen inne. Kåre gikk inn og der såg han Dolly, Dolly låg på kjøkkengolvet med et stort hull i magen og blod over hele seg, Dolly var død. Kåre sprang bort til Dolly og holdt rundt den stakkars hunden. Øynene til Dolly var fortsatt åpne så Kåre lukket igjen øynene til Dolly og prøvde å løfte opp hunden for å begrave han ute i skogen. Dolly var tung, og Kåre hadde vondt i foten sin så Kåre datt. I det kåre datt hørte han et tydelig skrik, det var veldig nært han, Kåre tok fram lommelykten og lyste rundt seg, på venstre side av han såg han ingenting, bare et gammelt bilde av en dame og en mann som klemte hverandre, bak han såg han kjøkkenet fullt av blod på golvet. På høgre side av han var det en trapp, en mørk trapp. '' Hva har du gjort med hunden min?! Vis deg! '' Han hørte skriket enda høgre og hørte noe som gikk oppe. Han la fra seg Dolly for han var bestemt på å finne ut hvem som drepte hunden hans.

Han gikk forsiktig opp trappen, han måtte nesten krype fordi han hadde så vondt i ankelen sin. Der såg han en hvit og svart skikkelse som gikk forbi trappen oppe. '' Vis deg! Du kommer ikke vekk med dette uansett! '' Skikkelsen sto oppe på trappa og stirret ned, Kåre hadde aldri sett noe lignende. Han såg noen nesten helt hvite føtter, de var nesten grå. Det var ei jente, ho hadde på seg en hvit kjole med mye blod på og langt svart hår som var så langt at du nesten kunne trakke på det. Øynene var helt svarte og rundt munnen hennes var det mye sår og mye blod. Kåre prøvde å krype mot døra, men jenta kom ned trappa steg for steg. Kåre tok opp handa mot døra og i det han åpnet døra var jenta forsvunnet. Han kraup ut i skogen. Kåre var lettet og reiste seg opp og prøvde å gå. Der var jenteskriket igjen, han såg rundt seg og rett bak han sto jenta igjen. Jenta åpnet munnen og beit i armen til Kåre. Han prøvde å komme seg vekk men det var forsent. Der låg Kåre, ut i skogen halvt oppspist med huset i bakgrunnen og Dolly rett inforbi døren.

3 år senere var noen ungdommer ut i skogen og skulle sove i telt, de kom aldri tilbake. Politiet undersøkte dette men kunne ikke finne noen spor, de avsluttet undersøkelsen etter 4 måneder pga lite bevis. Ingen har vært i nærheten av huset igjen etter det.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil