Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det øde huset

Det øde huset

En mystisk og farlig jente oppholder seg i nærheten av et øde hus.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.11.2012
Tema
Grøssere


Ute var det bekt mørkt. Vinden rasla i treene, Kåre gikk tur i skogen med hunden sin. De var helt alene, men Kåre hadde en liten lommelykt. Kåre hadde på seg store støvler som man la veldig godt merke til, og hunden var svart med hvite flekker, hunden var langhåret og ble kalt for Dolly.

 

Brått hørte han et skrik der lyset kom fra, hunden begynte å bjeffe. Kåre tok forsiktig et steg tilbake menst hårene reiste seg i nakken. Han tenkte at det sikkert bare var vind eller andre som var i skogen, så Kåre fortsatte på turen i lag med Dolly. Han hørte skriket igjen, det var et jenteskrik, skriket var ikke langt ifra han. Kåre og hunden utvekslet et raskt blikk, før de sprang mot enden av skogen, pulsen var høg og han kjente hjertet i halsen. Det begynte å regne. Kåre lyste rundt i mørket, men der var det ingenting. Kåre sklei, for det var veldig glatt ute. Han begynte å blø på ankelen hans. Dolly satt seg ned og begynte å pipe og bjeffe. Kåre snudde hodet så langt bak han bare kunne for å se bak seg, ankelen blødde bare mer og mer. Bak han var det er stort tre, ikke noe mer. Han snudde seg tilbake igjen og tok på seg støvelen igjen og gikk mot enden av skogen ilag med Dolly. Der hørte han enda et jenteskrik og Dolly ble helt vill og rev løs bandet sitt og der forsvant han i mørket. Kåre sto helt alene og bestemte seg for å snu for å finne Dolly. '' Dolly?! Kom tilbake nå! '' Men han fikk ingen respons. Kåre satt seg ned igjen, og tok av støvelen, ankelen var helt opp hovnet og han klarte såvidt å gå.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil